Mărturia șocantă a patronului Lactate Brădet: ”Nici un angajat nu e bolnav”

Ultima actualizare:

    Marius Badea, patronul Lcatate Brădet, a susținut astăzi o declarație de presă
Marius Badea, patronul Lcatate Brădet, a susținut astăzi o declarație de presă

Rezultatele de laborator arată că șapte angajați ai fabricii Lactate Brădet au E.coli, iar trei dintre ei fix gena care provocă apariția sindrom hemolitic uremic (SHU), găsită la bebeluși. Cu toate astea, patronul spune că nici un angajat nu este bolnav.

La conferinţa de presă susţinută astăzi la Bucureşti, patronul Lactate Brădet a dat amănunte despre cele întâmplate.

„Nici un angajat al firmei nu este bolnav, conform legislaţiei române în vigoare. Am crezut la început că este o un accident, o greşeală, că cineva a informat greşit. Dar ne temem că e mai mult. Am apelat la colaboratorii noştri din Germania să facă analize din produsele pe care le aveau la vânzare. Buletinele lor de analize au toate rezultate negative. Renumita brânză găsită cu probleme la magazin a avut contraprobă la noi în fabrică - şi este negativă. Deci trebuie căutat unde s-a infectat şi ce s-a întâmplat“, a declarat Marius Badea.

Şapte angajaţi ai firmei de lactate Brădet sunt bolnavi de E. coli, au revelat analizele efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Trei dintre probele recoltate sunt purtătoare de gene care provoacă apariţia sindromului hemolitic uremic, care a dus la moartea bebeluşilor din judeţ.

Încă doi angajaţi ai unui furnizor pentru Brădet au fost descoperiţi cu aceeaşi bacterie E. coli. Patronul Brădet, Marius Badea, neagă implicarea acestor angajaţi în circuitul în care există contact direct al brânzeturilor.

„În secţia de brânzeturi, una dintre cele două secţii pe care le avem, 90% din procesul tehnologic se face fără contact al omului cu produsul. Singurul moment în care există acest contact este la ambalare, când brânza se ia cu mâna şi se pune în ambalaj. Nici unul dintre aceşti angajaţi nu lucrează în acest sector, unde brânzeturile ar fi putut fi aşa-zis «contaminate»”, afirmă Badea.

El susţine că prezenţa acestei bacterii nu poate fi cauza îmbolnăvirii bebeluşilor internaţi la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti.

„Nu este grav! Orice om se poate îmbolnăvi de E-coli, de aceea nici nu figurează printre analizele cerute la locul de muncă. Aici este importantă igiena la locul de muncă, ca oamenii să aibă conştiinţă. Noi am solicitat, personal, această analiză, ca să închidem lanţul suspiciunilor. Iată că ni se întoarce medalia, pentru că am fost sinceri“, consideră Marius Badea.

El spune că o persoană se poate contamina cu E.coli încă de la vârsta de doi ani și devine purtător toată viața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net