Maşina asta ţine teroriştii departe de mulţime
Români, staţi fără grijă! Un eventual atac terorist ca la Berlin sau Nisa nu poate avea loc în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestatarii sunt protejaţi de şoferii kamikaze cu o maşină modificată, de mare tonaj, a Jandarmeriei, numită autobloc.
Autorităţile române sunt pregătite pentru orice. Inclusiv pentru un atact, terorist. S-a mai văzut în lume cum membrii, ai unei grupări jihadiste au semănat moartea şi teroarea printre oamenii adunaţi la târguri sau la spectacole de stradă. Ca să fie sigure că la noi nu se va întâmpla o asemenea tragedie, o firmă a ”preparat” pentru Jandarmeria Română un camion.
La prima vedere pare a fi o autoutilitară normală, dar dacă te uiţi mai atent observi că nu-i deloc aşa. Din lateralele sale pornesc multe bare care ţin în picioare un gard lat de zece metri şi înalt de cinci metri. Peste el nu poate trece nici tancul. ”La o coliziune cu un tir de 20 de tone, care vine cu o viteză medie de peste 60 km la oră, deplasează gigantul cu aproximativ 20 de metri. De aceea, camionul este plasat la 60 de metri distanţă de ultimul manifestant.
Între este pusă o maşină de Poliţie, iar agentul are misiunea să nu lase pe nimeni să intre în perimetrul stabilit”, ne-au explicat jandarmii, prezenţi luni seară să asigure ordinea la protest. Autoblocul a fost adus în fiecare seară de când au început manifestaţiile şi plasat aproape de intrarea de pe Şos. Kiseleff. ”Este unicat în ţară şi îl avem din 2015.
Aşa ceva mai există în câteva state din vestul Europei. Gardul, care închide un perimetru lat de zece metri, este automat şi este susţinut de mai multe bare hidraulice montate pe camion.
Acesta ţine locul a 20 de jandarmi care ar sta în dispozitiv, doar că peste ei ar putea trece un camion, asta este diferenţa”, ne-a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române. Restul barajelor care protejează perimetrul unde au loc manifestaţii în Bucureşti sunt asigurate de maşini normale ale Poliţiei şi Jandarmeriei.
Flash News
«Naţiunea este în alertă. PSD să vină cu soluţia»
Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit ieri în faţa parlamentarilor. Acesta a declarat că retragerea Ordonanţei 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin, iar alegerile anticipate sunt în această fază prea mult, arătând că PSD trebuie să vină cu soluţia. ”Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea este în alertă, este vie, este atentă şi foarte nemulţumită. Ce facem dragilor, ce facem pentru a ieşi din impas?”, a spus şeful statului. În timp ce deputaţiii şi senatorii din Opoziţie l-au aplaudat, cei de la Putere l-au huiduit şi au părăsit sala.
Pensionarii, în stradă în mod organizat
Liderul ”Alianţei Europensionarilor” din Galaţi, Toader Cristea, a anunţat că organizează un miting de susţinere a Guvernului Grindeanu, astăzi, între orele 15.00 şi 18.00, în faţa Prefecturii, pentru care are deja aprobare. Acesta a declarat că strânge oamenii din parcuri şi că vor striga ”Jos Iohannis!” În funcţie de numărul de manifestanţi şi de dorinţa acestora, Cristea ia în calcul să se pornească şi într-un marş pe străzile oraşului.
Albanezii vor proteste după modelul nostru
Ecoul protestelor anti-corupţie, de amploare din România, se aude peste tot în Balcani. Oamenii şi-au exprimat pe reţelele sociale solidaritatea cu manifestaţiile din România, dar şi regretul că popoarele lor nu sunt dispuse să facă la fel. Influenţată de evenimentele din România, Opoziţia din Albania intenţionează să organizeze un miting antiguvernamental pe 18 februarie, acuzând Guvernul de corupţie şi de legături cu crima organizată. Şi bulgarii îşi doresc ca ţara lor să aibă DNA, pentru ca politicienilor să le fie frică să se îmbogăţească ilegal.
Marea Britanie - Londra. După atacul de la 14 iulie 2016, de la Nisa, când au fost ucise 86 de persoane după ce un camion de 20 de tone a intrat pe o pietonală şi a strivit aproape 500 de oameni, întreaga Europă şi-a luat măsuri de precauţie. În Londra au fost instalate la capetele podurilor, în zonele pietonale, la marginea pieţelor şi în faţa marilor complexuri comerciale baricade de 5 tone şi de 90 centimetri înălţime, din fier.
Belgia - Bruxelles. Europa este sub alertă maximă împotriva atacurilor teroriste. Strategia antiteroristă din Belgia include blocuri de beton de peste 3 tone, lungi de 5 metri şi înalte de 1,1 metri în zonele aglomerate din Bruxelles. Piaţa centrală este înconjurată ca o cazemată de acest sistem de dispozitive menite să ţină departe de mulţime camioanele şi maşinile-capcană.
Germania - Berlin. Piloni uriaşi de beton de aproape 6 tone au fost instalaţi în Berlin, Hamburg, Munche şi alte oraşe germane. După atentatul din 19 decembrie 2016, în care au murit 12 persoane şi 56 au fost rănite la Târgul de Crăciun, poliţia şi-a luat măsuri suplimentare de siguranţă. Pe lângă patrulele înarmate până în dinţi, zonele publice sunt încadrate de veritabile cazemate din beton armat.