Măsurile fiscale dorite de PSD-PNL vor avea un impact dramatic! Cum va fi afectatată piața imobiliară

Oamenii nu își vor mai permite să-și cumpere o casă. Este concluzia dramatică a lui Dan Manolescu, de la grupul Tax Partner Soter & Partners. Totul se va întâmpla din cauza măsurilor fiscale dorite de coaliția PSD-PNL. Iată care sunt precizările sumbre ale acestuia!

Piața imobiliară va fi afectată de măsurile fiscale Foto: Shutterstock
Piața imobiliară va fi afectată de măsurile fiscale Foto: Shutterstock

Oamenii nu vor mai avea bani să-și cumpere case 

Iată unde vom ajunge din cauza măsurilor dorite de PSD-PNL. Ce spune Dan Manolescu, de la grupul Tax Partner Soter & Partners: „Adăugarea de taxe suplimentare va face pur și simplu mașina să se oprească, fără nimic de impozitat pe termen mediu sau lung și, prin urmare, pierzând complet efectul dorit.  Dezvoltatorii imobiliari nu vor face bani, așa că nu vor plăti taxe, cumpărătorii nu își vor mai putea permite o casă și vor continua să locuiască în unități vechi, supraaglomerate, cu eficiență energetică foarte scăzută. 

Volumul afacerilor companiilor din construcții și dezvoltare/tranzacții imobiliare va scădea cu valori între 10-12%, ceea ce va duce la o scădere a veniturilor la bugetul public de aproximativ 7 miliarde lei anual. Creșterea fiscalizării microîntreprinderilor (89% din companiile active în România) va determina o majorare a prețurilor finale și o susținere a presiunilor inflaționiste.

Pentru o scădere cu -5% a cifrei de afaceri înregistrate de companiile din construcții și tranzacții imobiliare (cauzată de scăderea numărului și valorii tranzacțiilor imobiliare), veniturile încasate la bugetul public se vor reduce cu 2,77 mld. Lei". 

Tot mai puține construcții

În opinia mea, ca urmare a măsurilor fiscale propuse, volumul afacerilor companiilor din construcții și dezvoltare/tranzacții imobiliare va scădea cu valori între 10-12%, ceea ce va duce la o scădere a veniturilor la bugetul public de aproximativ 7 miliarde lei anual”, susține Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

Andrei Diaconescu susține: „creșterea fiscalizării microîntreprinderilor (89% din companiile active în România) va determina o majorare a prețurilor finale și o susținere a presiunilor inflaționiste. Implicit, această dinamică va menține presiunile asupra scăderii puterii de cumpărare a populației și persistenta dobânzilor ridicate aferente creditelor ipotecare, ambele alimentând presiuni asupra scăderii numărului și valorii totale a tranzacțiilor imobiliare”, afirmă reprezentantul One United Properties.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
rochii vacanta jpg
via dell amore calea iubirii jpg
scoala jpg
media 172171263041807200 png
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
wizz air avion jpg
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net