Mathias a ajuns în România! Părinții lui au rămas în Danemarca, până la finalul anchetei

Bebelușul român luat de lângă părinții săi pe motiv că aceștia l-ar fi agresat a fost adus în țară de bunici. Arestați inițial, Sorana şi Ionuţ Rotundu mai stau în Danemarca până la finalizarea anchetei. 

Bunica Gabriela Ciobotaru și-a adus nepotul în românia  FOTO: Facebook
Bunica Gabriela Ciobotaru și-a adus nepotul în românia FOTO: Facebook

Bucurie mare în familia Rotundu, al cărui bebeluș a fost luat de autoritățile daneze, după ce părinții au ajuns în arest, în urmă cu cinci luni. Micuțul Mathias a ajuns pe pământ românesc, în brațele bunicilor, și va rămâne în grija lor până când mama și tatăl vor avea voie să i se alăture. 

Pentru Sorana şi Ionuţ Rotundu, coșmarul a început pe 31 ianuarie. Românii, aflați în Danemarca de doi ani, deveniseră părinți de doar o lună.  În seara fatidică, părinţii lui Mathias, speriaţi de crizele de plâns ale copilului şi de faptul că cel mic scădea în greutate, au mers cu el la urgenţe, la spitalul din Odense. Atunci, medicii danezi au dat şi primul diagnostic: hemoragie craniană și cei doi au fost arestați, pentru o presupusă violenţă în familie. Apoi, în luna februarie, Mathias a fost dat în plasament unei familii din Danemarca. 

Sorana și Ionuț Rotundu, părinții lui Mathias
Sorana și Ionuț Rotundu, părinții lui Mathias

„Am stat două săptămâni în Danemarca”

Acum, după lungi procese şi eforturi făcute de autorităţile române, bunicii au reuşit să câştige tutela bebeluşului doar pentru că bunicul său este asistent maternal. „Două săptămâni am stat la o cabană, unde am plătit noi chiria, 4.000 de euro, plus mâncare. Am servit acolo comisii, tot. Şi a durat două săptămâni, l-a adus să se acomodeze cu noi, l-au luat înapoi primele zile, apoi l-a lăsat la noi”, a povestit bunicul Petrişor Ciobotaru. 

După cinci luni de luptă între autoritățile celor două țări, Mathias a fost repatriat. Micuţul a ajuns miercuri seară pe aeroportul din Iaşi, alături de bunicii lui, în timp ce părinţii lui au rămas pentru moment în Danemarca.

Puteau pierde avionul care i-a adus în România  

Pe cât de anevoioasă a fost rezolvarea acestui caz, pe atât de mare este satisfacția acum, când lucrurile încep să o apuce pe un făgaș normal. Nici plecarea din Damenarca nu a fost tocmai ușoară. Bunicii lui Mathias au mai avut de trecut un hop chiar înainte de urcarea în avion, dar au rezolvat problema cu ajutorul consulului din Danemarca. 

„Am ajuns la aeroport, când la filtru ne-a oprit şi a trebuit o procură de la Protecţia Copilului. Nu au ştiut să ne-o dea sau nu au vrut să o dea. A chemat Poliţia, pierdeam avionul şi am alergat, am fost ultimii care ne-am urcat în avion”, a povestit Petrişor Ciobotaru, bunicul lui Mathias, când a ajuns în țară, conform observatornews.ro.

„După cinci luni de zile, să-l ţii în braţe ... şi asta vreau să spun, Mathias mi-a recunoscut vocea, mi-a recunoscut mirosul! Mathias când ne-a văzut a început să râdă, să gângurească, să vorbească cu noi şi a simţit toată dragostea noastră”, au fost primele cuvinte ale Gabrielei Ciobotaru, bunica lui Mathias.

Pe aeroport au fost întâmpinați de alte rude, dar și de oamenii care i-au susținut neîncetat și s-au rugat ca bebelușul să ajungă acasă. Părinţii lui Mathias vor rămâne în Danemarca până la finalizarea anchetei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net