Autoritățile române cer repatrierea bebelușului ai căror părinți au fost arestați în Danemarca

Ultima actualizare:

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a solicitat, astăzi, aducerea în ţară a copilului în vârstă de o lună internat în stare gravă într-un spital din Danemarca, la începutul săptămânii trecute. Ministrul Gabriela Firea a declarat că va face tot posibilul ca bebelușul să ajungă în familia extinsă atunci când starea de sănătate i-o va permite. 

bebelus danemarca parinti jpg

„Cererea se bazează pe principiul de drept potrivit căruia menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină”, a afirmat, duminică, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Bebelușul se află în prezent internat în spital, iar părinții săi arestați pentru patru săptămâni, fiindu-le interzise legăturile cu acesta.

Gabriela Firea a mai precizat că va analiza și posibilitatea de a-i asista și pe părinții minorului, aflaţi într-o situaţie extrem de dificilă.

Părinţii, arestaţi pentru patru săptămâni

Sorana şi Ionuţ Rotundu, rezidenți în Danemarca, au fost arestaţi pentru patru săptămâni, timp în care nu îşi pot vedea copilul. Cei doi părinţi sunt închişi în peniteciare diferite, unul de bărbaţi, unul de femei, aşa cum cere legea, cu regim semideschis.

Ce spun medicii despre bebeluş

Bebeluşul în vârstă de o lună a ajuns la spital în Danemarca, în stare gravă, iar medicii cred că micuţul ar suferi de „sindromul bebeluşului scuturat”. Această boală poate ascunde rele tratamente din partea celor care cresc copilul. În cadrul audierilor, părinții copilului au negat că l-ar fi agresat.  

Aceștia vor fi asistaţi de un avocat care îi va reprezenta în faţa statului danez, astfel încât arestul preventiv să nu fie prelungit după cele patru săptămâni.

Starea celui mic s-a îmbunătăţit semnificativ între timp, dar părinţii nu au încă dreptul să îl viziteze. Bebeluşul este însoţit în spital de un asistent. 

Situația soților Sorana și Ionuț Rotundu a fost semnalată de Beni Ciubotaru, fratele femeii, aflat în România. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net