A început ancheta pentru cei doi români din Danemarca, reținuți de autoritățile daneze

Cazul românilor din Danemarca, suspectați de autoritățile daneze că și-au agresat copilul, provocându-i acestuia sindromul bebelușului scuturat, au acaparat prima pagina a ziarelor din Benelux. 

bebelus danemarca parinti jpg

Ambasadorul României în Danemarca, Mihai Alexandru Grădinar, a purtat o conversație cu cei doi părinți ce au fost reținuți în Danemarca. Potrivit informațiilor ambasadorului, cei doi părinți urmează să ajungă în fața anchetatorilor, în decursul următoarelor patru săptămâni, fiind suspectați că i-au provocat copilului lor sindromul bebelușului scuturat.

Drepturile și protecția copilului, o legislație foarte dură în Danemarca

Mihai Alexandru Grădinar a transmis că s-a întâlnit cu cei doi soți ce au fost reținuți de autoritățile daneze, asigurându-se că drepturile lor sunt respectate. Soții suspectați urmează să afle în următoarele patru săptămâni care sunt concluziile anchetei.

„Din discuţii a reieşit şi ne-am asigurat că le sunt respectate drepturile, ceea ce se şi întâmplă, au contact cu avocat din oficiu, vor putea să ne contacteze pe telefon când consideră necesar. S-au bucurat că ne-am deplasat şi i-am văzut, s-au bucurat de susţinerea familiei şi a celor care îi cunosc”, a precizat Mihai Alexandru Grădinar.

Ambasadorul a confirmat că bebelușului i s-a eliberat un certificat de naștere românesc, subliniind că acesta are cetățenie română. Mihai Alexandru Grădinar a declarat că Ministerul Familiei a început demersurile necesare pentru repatrierea bebelușului din Danemarca, transmițând că vor exista discuții directe între auritotățile din România și autoritățile din Danemarca. 

„Este o procedură standard, vom vedea care va fi deznodământul acestor discuţii între autorităţile competente. În continuare vom avea cazul în atenţie şi vom păstra în permanenţă legătura cu familia şi cu autorităţile daneze”, a mai precizat ambasadorul român în Danemarca.

De asemenea, acesta a mai transmis faptul că acest caz este unul dificil, deoarece legislația privind drepturile și protecția copilului este, specific statelor nordice, una foarte strictă, ancheta aflându-se în stadiu incipient.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net