Medic alergat şi atacat de rudele unei tinere însărcinate, la maternitatea din Botoşani. Au intervenit jandarmii

Cadrele medicale de la Unitatea de Obstetrică din Botoșani se simt tot mai agresate la locul de muncă. După moartea Alexandrei, tânăra de 25 de ani care a pierit în agonie într-un sector al spitalului, intensitatea violenței rudelor pacienților a atins cote alarmante, scrie adevărul.ro.

Maternitatea din Botoșani Foto: Facebook
Maternitatea din Botoșani Foto: Facebook

O altă situație gravă la Maternitatea din Botoșani

Sâmbătă, o tânără de 18 ani s-a prezentat la Spitalul din Botoșani pentru a-și aduce pe lume copilul, fiind la termenul de naștere. Aceasta a fost transportată de la spitalul din Dorohoi la maternitatea din Botoșani pentru intervenția de cezariană, iar imediat ce a ajuns a fost supusă mai multor investigații în camera de gardă.

Un medic a fost amenințat cu toporul

Evenimentele au luat o altă întorsătură atunci când rudele fetei au intrat în camera de consultații și i-au cerut medicului să efectueze operația imediat. Acesta s-a speriat și s-a refugiat în sala de nașteri până când colegii săi au sunat la 112, iar echipele de intervenție s-au prezentat la unitatea medicală. La faţa locului s-au deplasat mai mulţi jandarmi care au reuşit să aplaneze conflictul şi i-au calmat pe scandalagii.

Între timp, gravida a fost dusă în sala de naşteri şi a fost operată. A născut o fetiţă perfect sănătoasă.

Cum a murit Alexandra Ivanov

Ne amintim că în urmă cu aproximativ o lună, un incident șocant avea să se întâmple la Spitalul din Botoșani. Alexandra Ivanov, o tânără de doar 25 de ani, a murit așteptând ca un medic să-i facă întrerupere de sarcină. 

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

Spitalul în care a murit Alexandra Ivanov a fost amendat

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Botoşani a amendat Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” cu suma de 42.272 lei, în urma decesului Alexandrei Ivanov la Maternitatea din localitate, a declarat directorul executiv al CJAS, Alina Mustiaţă. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
caini artificii pexels jpg
Elizabeth Taylor Foto profimedia 0098112259 jpg
cuvant pexels jpg
forest city oras fantoma profimedia jpg
incaltaminte jpeg
ion cristoiu jpeg
image png
Marcel Ciolacu la sedinta BPN de excludere a lui Victor Buzatu presedintele PSD Vaslui 23 septembrie 2023 FOTO Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg