Medic de familie din Dolj, reținut după ce a vândut certificate false de vaccinare

Ultima actualizare:

Un medic de familie din Dolj riscă să fie arestat după ce a fost surprins eliberând certificate false de vaccinare, fără ca persoanele care urmau să beneficieze de acestea să fi fost vaccinate în mod efectiv. 

image

Potrivit informațiile oferite de către autorități, medicul a fost ajutat și de către un ambulanțier și un intermediar. Toți trei au fost prinși în flagrant după ce medicul primise o sumă de bani pentru eliberarea unui certificat fals de vaccinare împotriva coronavirusului. 

Cercetările în acest dosar au fost începute în urma autosesizării ofiţerilor Serviciului Anticorupţie Dolj. Aceştia din urmă au obţinut informaţii despre un medic de familie care ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare în schimbul unor sume de bani care variau între 100 și 250 de euro. Informația a fost verificată, iar medicul surprins în flagrant.

Activitățile de procedură penală au fost desfășurate în contextul dosarului penal inițiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ca urmare a sesizării din oficiu a DGA – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, în care sunt vizate aspecte de natură infracțională săvârșite de medicul de familie, ambulanțier și alte persoane intermediare, care racolau clienți dispuși să ofere între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală”, spun anchetatorii. 

Ce au găsit polițiștii în urma perchezițiilor 

În cursul zilei de luni, oamenii legii au desfășurat mai multe percheziții domiciliare, la locuințele suspecților, dar și la cabinetul medicului de familie și la o clinică la care acesta lucra. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit o sumă impresionantă de bani, în valută, bonuri de masă pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, dar și adeverințe de vaccinare anti-coronavirus. 

În urma audierilor, procurorul de caz a dispus ca medicul de familie să fie reținut. Același lucru este valabil și pentru cei care l-au ajutat să își ducă la capăt planul ilegal. Ei vor fi duși la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă. 

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net