Medic din Sibiu către fiica unui pacient: „Ce vrei tu, nesimţită ordinară?" Reacția conducerii spitalului

Scene incredibile! Un medic al Spitalului Județean Clinic de Urgență Sibiu folosește cuvinte jignitoare la adresa fiicei unui pacient. Femeia telefonase la spital pentru a reclama modalitatea în care tatăl său este tratat de către personalul medical.

Medicul va fi cercetat discplinar  Sursă foto: Profimedia
Medicul va fi cercetat discplinar Sursă foto: Profimedia

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat sâmbătă deschiderea unei anchete interne, după apariţia în spaţiul public a unei înregistrări cu dialogul dintre un medic şi fiica unui pacient.

Medicul și-a pierdut cumpătul după ce fiica pacientului i-a relatat modul în care l-a găsit pe tatăl ei, în salon, atunci când credea că bărbatul se află în siguranță alături de medici, primind îngrijirile necesare.

În înregistrare se aude cum îi reproşează cardiologului că tatăl ei nu a fost tratat ca o urgenţă şi că l-a găsit „dormind în fund, în salon, cu capul rezemat pe perete şi nu putea să respire”. Bărbatul suferise un infarct miocardic, însă medicii nu l-au tratat ca pe o urgență și au decis să îl trimită acasă, deși era evident că starea de sănătate a bărbatului nu era deloc una bună. 

Revoltată de acuzațiile care i se aduc, doctorița a avut un răsuns halucinant! „Ce vrei tu, nesimţită ordinară, da’ ce, eu i-am dat boala la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ţi-e ruşine tu, nesimţită ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ţi-e ruşine, nesimţită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îţi spun că pun poliţia pe tine. Fă-ţi programare, fă-ţi programare, măi nesimţito”, se aude medicul pe înregistrarea audio.

Reacția conducerii spitalului

După ce înregistrarea a apărut în spațiul public, conducerea spitalului a oferit un comunicat oficial în care a menționat că a demarat o anchetă internă. Mai mult decât atât, medicul va fi cercetat disciplinar pentru atitudinea recalcitrantă pe care a avut-o, informează Adevărul.

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu şi fiica unui pacient, purtată într-un mod inadecvat şi în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunţă că va fi demarată de urgenţă o anchetă internă”, se arată în comunicatul Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. 

        Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net