„Eu nu sunt Dumnezeu.” Medicul care trebuia să-l opereze pe Iulian, tânărul mort de peritonită, a reacționat după tragedie

Medicul care trebuia să-l opereze pe Iulian, tânărul mort de peritonită, a avut o reacție inedită. „Eu nu sunt Dumnezeu”, a afirmat acesta, într-un ziar din Constanța.

Medicul Kadisha Muayabo și Iulian Grigore - colaj foto
Medicul Kadisha Muayabo și Iulian Grigore - colaj foto

După ce a stat mai multe zile internat în Spitalul din Mangalia fără să i se pună un diagnostic clar, Iulian Grigore a murit la 25 de ani din cauza peritonitei. Chirurgul acuzat de familie că nu l-a operat la timp, face primele declarații.

Primele declarații ale medicului din Mangalia

Kadisha Muayabo, medic chirurg, este cel care ar fi trebuit să-l opereze pe Iulian. De menționat este faptul că Kadisha este pensionar și are un contract part-time semnat cu Spitalul Mangalia.

Într-o declarație făcută ziarului local Replica de Constanța, chirurgul spune că-l cunoștea pe Iulian de la firma de curierat la care acesta lucra. poi, Apoi, medicul spune că la cele trei prezentări în Urgență, anterioare internării, lui Iulian i s-a pus diagnosticul de colică renală. Când l-a văzut pe Iulian, l-a consultat și și-a dat seama că are apendicită.

M-am dus să-i pun mâna pe burtă, a zis asistenta că acest copil are colică renală. Așa mi-a zis. Și am întrebat de când este tratat pentru colică renală. A fost în Urgență de vreo două sau trei ori și avea tratamentul dat acasă. Și se simțea tot rău. Am pus mână și am zis apendicita”, spune Kadisha Muayabo.

Medicul susține că atunci a fost momentul când l-a internat în Spitalul din Mangalia pe Iulian Grigore cu intenția ca a doua zi să-l opereze.  

Dimineață, când trebuia să intre în sală, m-am uitat la el și am văzut că are un testicul umflat. Acum ce să fac? Atunci am continuat cu tratamentul, antibioticul și așa mai departe. Și a treia zi la fel.

Copilul era intrat de miercuri și trebuia să-l opereze joi dimineață. Am văzut testiculul umflat și am zis că nu trebuie să se intre cu așa ceva, să fie alte probleme acolo. Colegul meu care face ecografii zicea că nu vede nimic în burtă. Atunci, duminică, am chemat ambulanța și l-am trimis la Constanța”, a declarat acesta.

„Nu poți să iei pe cineva de pe drum și să îl bagi în sala de operație”

De asemenea, medicul chirurg menționează faptul că Iulian era supraponderal, ceea ce făcea mai dificilă intervenția chirurgicală automată, fără analize și pregătire prealabilă.  

Nu poți să iei pe cineva de pe drum și să îl bagi în sala de operație. Copilul ăla era supraponderal, avea 130 de kilograme. Nu e ceva de jucat. Eu trebuie să fac anestezie. La ora aia nu mai era cineva în spital.

Nu mai erau anesteziștii să vadă. Am zis să-l operez a doua zi și a doua zi dimineață l-am văzut cu testicul umflat. Și-am mai amânat”, a precizat medicul.

Medicul nu se consideră vinovat pentru moartea tânărului.

Era supraponderal, e greu de depistat. În fiecare zi eram la el, i-am făcut analize tot. L-am văzut joi, vineri și sâmbătă. Noi tratăm și testiculul care e umflat.

Colegul meu urolog, care verifică pe toată lumea, era în concediu, dar cazul a rămas pentru că eu l-am internat. Când a ajuns la Constanța era testiculul umflat, dar acolo când i-au făcut CT (Tomografie Computerizată) au găsit ce au găsit acolo.

Eu nu sunt Dumnezeu. Mie îmi pare rău de copil. Medicamentul pe care-l lua, tratamentul de la el de acasă, masca boala, nu poți să știi ce e acolo”, a mai spus medicul pentru Replica de Constanța.

Tânărul a murit după ce a mers la spital de 4 ori, dar nu a primit un diagnostic

Iulian Grigore a ajuns la spital pe 16 decembrie din cauza unor dureri abdominale, vărsături și febră. În acea zi, medicii i-au pus diagnosticul de enterocolită i-au prescris un tratament și l-au trimis acasă. Au urmat o serie de erori, iar apoi acesta a fost trimis de urgență la Constanța.

„L-au ținut deci marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică, 25, în ziua de Crăciun, m-a chemat (medicul n. red.) și mi-a zis ca să-l externez și să îl duc la Constanța. Hai că am găsit o salvare, de parcă era de pomană, așa”, spune tatăl lui Iulian.

Ajuns la Spitalul Județean Constanța, tânărul a fost operat de urgență dar a murit în scurt timp din cauza peritonitei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg