Un medic celebru dezvăluie poziția de somn corectă. De ce ne trezim obosiți și cu dureri de spate

Toată lumea iubește un somn bun, liniștitor și adânc. Totuși, uneori nu adoptăm cea mai corespunzătoare poziție în timpul nopții, iar acest lucru poate avea efecte devastatoare asupra sănătății.

Un medic celebru dezvăluie poziția de somn corectă
Un medic celebru dezvăluie poziția de somn corectă

Poziția de somn este foarte importantă pentru tot organismul. Dacă nu dormim corect, este posibil să ne trezim obosiți, dar și cu dureri apăsătoare în zona spatelui și a gâtului.

Trebuie spus din start că dacă adoptăm o poziție corectă de somn avem grijă de coloana vertebrală, dar și de încheieturile și mușchii noștri. Un celebru medic susține că persoanele care nu dorm corect ajung să aibă de suferit mai târziu.

Poziția corectă de somn este pe spate

Dr. Tarek Nazer, specialist Ortopedie și Traumatologie, consideră că somnul pe spate este cel mai adecvat, deorece, în acest mod, coloana vertebrală este dreaptă. Totodată, specialistul spune că astfel sânii se mențin mai fermi, iar ridurile sunt și ele prevenite.

„Dormind pe spate, coloana noastră vertebrală este dreaptă, în poziție corectă. Pe lângă faptul că previne durerile de spate și pe cele de gât, are un rol important în fermitatea sânilor și în prevenirea ridurilor.

Mai mult decât atât, limitează efectele neplăcute ale refluxului gatro-intestinal”, spune medicul, conform Fanatik.

Altă poziție bună de dormit

E cunoscut faptul că puține persoane pot adormi pe spate. Din fericire, există și o altă variantă. A doua poziție de somn corectă este dormitul pe o parte. Chiar dacă nu este la fel de sănătoasă ca prima opțiune, această poziție are la rândul ei destule beneficii.

În primul rând, persoanle care dorm pe o parte sunt ferite de dureri de gât și de spate. De asemenea, se elimină un element foarte vital care ajută mai ales la odihna partenerului de viață. Atunci când dormi pe o parte, scapi de sforăit, spune medicul. 

„Dormitul pe o parte previne la rându-i durerile de gât și de spate, reduce refluxul gastro-intestinal, și este foarte recomandat celor care sforăie. În plus, este poziția ideală pentru femeile însărcinate”, a mai precizat medicul ortoped.

Poziția interzisă în timpul somnului

Potrivit medicului Tarek Nazer, dormitul pe burtă este strict interzis. Singurul beneficiu al acestei poziții este că o persoană nu sforăie.

„Este adevărat, cine doarme pe burtă, de exemplu, nu sforăie, însă cu siguranță va avea dureri de gât, dureri de spate. În plus, la capitolul frumusețe vine cu multe minusuri: mai multe riduri, mai puțină fermitate a sânilor”, a explicat medicul ortoped, dr. Tarek Nazer.

Nu neglijați niciodată afecțiunile! În momentul în care poziția de somn ne face deja să simțim dureri de coloană sau de gât, este nevoie să o corectăm rapid pentru a nu ne confrunta cu probleme mai grave în viitor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
cub Otniela png
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
cub lidia buble png
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
eurovision  jpeg
jenna ortega (2) jpg
Zendaya, regina balului (3) jpg
canapea accesorii jpeg
5 maggie gyllenhall scene de sex in the deuce 3 jpg jpeg