Cea mai consumată băutură din lume crește riscul de atac cerebral. Unii oameni o beau chiar zilnic

Ultima actualizare:

Nu ne place să dăm vești proaste, dar specialiștii de la Institutul Canadian de cercetare în domeniul sănătății populației avertizează că o băutură foarte populară crește riscul de atac cerebral. Cei care o consumă zilnic nu vor fi foarte fericiți după ce vor afla rezultatele studiilor publicate de experți.

Cea mai consumată băutură din lume crește riscul de atac cerebral
Cea mai consumată băutură din lume crește riscul de atac cerebral

Așadar, canadienii s-au pus pe treabă și au analizat obiceiurile alimentare a 26.000 de oameni. După studii amănunțite au tras concluzia că alcoolul crește cu 50% riscul de hemoragie cerebrală.

Și mai întrijorător este faptul că o băutură preferată de aproape toată lumea pare să fie mult mai nocivă decât s-ar fi crezut. Astfel, potrivit studiului, berea este cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru creier.

Conform specialiştilor de la Institutul Canadian pentru Cercetarea Sănătăţii Populaţiei, berea creşte semnificativ riscul de accident vascular cerebral hemoragic, informează jurnalul „Neurobiology", potrivit dcnews.

Consumul de bere crește riscul de atac cerebral. Procentele sunt alarmante

Cea mai consumată băutură din lume crește riscul de atac cerebral
Cea mai consumată băutură din lume crește riscul de atac cerebral

În cadrul studiului s-a dovedit faptul că 5 beri consumate pe lună au crescut posibilitatea unui accident vascular cerebral ischemic cu 29%, iar în cazul unui accident vascular cerebral hemoragic, procentul urcă la 76%.

Un alt aspect foarte interesant este legat de rapiditatea cu care bem o cantitate de alcool. De exemplu, o bere este eliminată mult mai repede din organism dacă este băută mai lent. Concret, o sticlă de 500 de ml consumată într-o oră este eliminată în aproximativ 2 ore. Aceeași cantitate băută în jumătate de oră va fi eliminată în 6 ore, scrie niaaa.nih.gov.

Nu trebuie uitat, însă, că berea are o sumedenie de beneficii: scade colesterolul, previne infarctul, ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, previne formarea cheagurilor de sânge și ajută la memorie, conform doc.ro.

Moderația este cheia! Oamenii de ştiinţă subliniază că alcoolul, indiferent de tipul său, trebuie consumat în cantităţi limitate.

Cât alcool consumă românii?

Românii se află pe locul 10 în Europa, la consumul de alcool
Românii se află pe locul 10 în Europa, la consumul de alcool

Românii prind un loc în top 10 la nivel european, atunci când vorbim de consumul de alcool. În medie, un român bea anual 11 litri de alcool pur, arată un clasament făcut înainte de pandemie.

Pe primele locuri în top, cu un consum de aproape 13 litri per capita, se află Letonia şi Cehia. În schimb, cei mai cuminți sunt italienii, suedezii și grecii, care au un consum aproape la jumătate, potrivit mediafax. Datele au fost furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Visual Capitalist.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
schi buscat jpeg
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg