Medicul Cristian Oancea: "Morții sunt reali, pacienții sunt reali, virusul este real. Ferească D-zeu să faci și gripă și Sars-Cov 2"
Ultima actualizare:
Medicii Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, considerat la ora actuală cel mai performant spital din Romania în lupta cu noul coronavirus, datorită numărului mare de pacienți vindecați, trag un semnal de alarmă după creșterea agresivă a cazurilor. Medicul Cristian Oancea, managerul instituției, face dezvăluiri care ar trebui să îi zdruncine și pe cei mai sceptici. Aflat în linia întâi, în permanentă luptă cu virusul și cu moartea, medicul Cristian Oancea avertizează: „Morții sunt reali, pacienții sunt reali. Virusul este real".
- Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara a fost tranșant la "INTERVIURILE TIMIȘOAREI", emisiune interactivă LIVE pe Facebook din Timișoara, realizata de opiniatimisoarei.ro și Orașul Timișoara, din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.
- „Problema este că la noi cam 1 din 5-6 dezvoltă anticorpi care se mențin și nu rezistă a la long. Dacă te-ai îmbolnăvit azi de Sars-Cov 2 nu înseamnă că pe parcursul vieții nu o să mai dezvolți. Studiile au arătat că protecția anticorpilor e de 2-3 luni"
- "Chiar dacă nu avem un vaccin împotriva Sars Cov 2, îndemn pacienții, chiar și cei care n-au trecut pe la noi, să se vaccineze antigripal. Ferească D-zeu să faci și gripă și Sars Cov 2. Șansele de supraviețuire sunt minime"
- „Morții sunt reali, pacienții sunt reali. Virusul este real, nu putem să îl vedem, este un breaking news sau un prime time news inclusiv pentru noi, lumea medicală. Am început să simtitm clinic cum să manage-uim virusul, dar terapeutic nu avem o armă letală împotriva lui…. Acest virus este foarte parșiv".
- "A fost starea de urgență, ați văzut că a început să scadă numărul îmbolnăvirilor, lumea era fericită. Au început măsurile de relaxare și din nou încep să crească. Acești asimptomatici diseminează. Pot să fiu un purtător sănătos și să vă dau boală. Acum am reînceput să reevaluăm simptomele post COVID. E un virus care ucide".
"Tânăr de 44 de ani, fără comorbidități, a decedat în două zile și jumătate"
- „Acest lucru e unul grotesc și care periclitează foarte mult concepția despre virus. Am avut 2 pacienți, un tânăr de 44 de ani, fără comorbidități, adus din Arad, cu formă moderată-severă, l-am băgat în Terapie Intensivă, am stat zi și noapte lângă el, am făcut repletie plasmatică, înainte nu aveam plasmă post COVID, și vreau să va spun că în două zile și jumătate a decedat. Nu avea nicio comorbiditate. Am avut față tânăra, de 24 de ani, care avea un anumit grad de hipertensiune arterială, ușor, la limita 140-150, și care a decedat. Vorbim de oameni tineri, fără comorbidități aparențe care s-au dus la exitus. Eu vorbesc din ce am văzut cu ochii mei. Gândiți-va că noi stăteam împreună pneumologi, infecționiști, anesteziști, împreună cu imunologi și cu colegii noștri din Germania și Italia și nu găseam o explicație, cu ce putem face pentru acești pacienți.
Citește și: