Mesaje cutremurătoare în memoria militarilor morți la Constanța: „S-a rupt o parte din mine”

Ultima actualizare:

Numai părinte, soție, frate de militar să nu fii în astfel de momente, când sunt anunțate tragedii. Fiecare speră ca numele celui drag să nu apară pe lista victimelor, îl sună, îi trimite mesaje, rugându-se pentru cel mai mic semn. Secundele de așteptare par ore. Iar când în sfârșit telefonul sună, aducând teribila veste a morții, timpul parcă încremenește. Peste familiile celor 8 militari morți în teribilul accident, majoritatea tații de copii minori, miercuri seara s-a prăbușit cerul.  

8 militari și-au pierdut viața în cele două accidente aviatice de miercuri seara
8 militari și-au pierdut viața în cele două accidente aviatice de miercuri seara

-        Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR, avea 31 de ani, era căsătorit și nu avea copii. Soția, Valentina, este împietrită de durere. „Fii tare, Vali”, „Suntem, ca și tine, în stare de șoc”, i-au scris prietenii pe Facebook. Elena Adriana povestește că abia ce primise mărțișor de 1 Martie de la prietenul ei de suflet, Costinel. „Am crescut împreună, mi-ai fost ca un frate mai mare. Aseară ai venit să îmi aduci mărțișor. Nici prin cele mai urâte vise nu mi-am imaginat că azi tu o să fii cel care pilotează avionul ăla nenorocit. Te iubim infinit și vei rămâne mereu în sufletele noastre. E una din cele mai urâte zile din viața mea, s-a rupt o parte din mine, din sufletul meu”.

Costinel Iosif Niță, pilotul MiG-ului
Costinel Iosif Niță, pilotul MiG-ului

11 copii au rămas orfani după tragedia aviatică de la Constanța

-        Locotenent-comandorul Florin Bogdan (41 de ani), pilot de elicopter cu peste 1.500 de ore de zbor la activ, era căsătorit și avea trei copii. „Rai bun, comandate!”, „Zbor lin către noile meleaguri, prieten drag”, au scris prietenii, pe pagina sa de socializare.

Florin Bogdan, pilotul elicopterului
Florin Bogdan, pilotul elicopterului

-        Locotenent Sorin Pătrașcu, copilot, a murit la doar 27 de ani. Avea 500 de ore de zbor și era necăsătorit, însă urma să se căsătorească peste o lună, cununia fiind stabilită pentru luna mai, scrie ziarobiectiv.ro. Sorin era originar din comuna Lunca Corbului, județul Argeș, iar de câțiva ani s-a stabilit în județul Constanța.

Sorin Pătrașcu, copilot elicopter
Sorin Pătrașcu, copilot elicopter

-        Maistrul militar principal Gelu Banu, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1.800 de ore de zbor. A lăsat în urmă o soție și doi copii.

-        Caporal cls. a III-a Cătălin Lateș, operator căutare-salvare, a murit și el la doar 29 de ani. Era căsătorit și avea doi copii. „Sunt convinsă că nu există nicio imagine care să transmită, în toată înfricoșătura ei, o viziune a tristeții, a disperării. Cu adâncă durere în suflet, regretăm pierderea unui copil, prieten, vecin și soț pe care nu-l vom uita niciodată. Drum lin spre îngeri, Cătălin!”, a scris Agavriloaei Reveica.

image

-        Sergent Ionuț Marinescu, 43 de ani, era în elicopterul prăbușit pe funcția de personal de însoțire medico-sanitar. Era căsătorit și avea un copil

-        Maistru militar cls. I Vlad Carp, 39 de ani, era  scafandru marin, salvator pe mare. A participat la numeroase misiuni internaționale, fiind capabil să execute scufundări până la adâncimi de 60 de metri. Și el a lăsat în urmă o soție și un copil.

Sergiu Bosoi, scafandru
Sergiu Bosoi, scafandru

-        Maistru militar cls. a II-a Sergiu Bosoi, 37 de ani, era scafandru marin, salvator pe mare și tată pentru doi copii. Fusese decorat în anul 2020 cu semnul onorific „În serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate, iar anul trecut primise titlul de Veteran în teatrele de operații.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net