Mesajul sumbru al unui medic român pe o rețea de socializare: „Omicron e un extemporal la istorie”. Ce a vrut să spună

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care spune ce crede despre valul 5 Covid și ce prevede că se va întâmpla în scurt timp în România. Iar veștile nu numai că nu sunt deloc bune, ele sunt de-a dreptul alarmante, scrie Adevărul. 

image

Medicul spune că începând de săptămâna viitoare numărul de cazuri noi de Covid va crește și va atinge pragul de 20.000. El face un apel la vaccinare, măcar acum, în ultimul ceas.

„Mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă”

Medicul Gabriel Diaconu avertizează într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare că începând de luni vom avea şi mai multe cazuri. „Nu suntem la distanţă mai mare de două-trei săptămâni de momentul la care mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă, posibil şi un test pozitiv la COVID. Meciul sezonului de iarnă cu corona se dă şi cu tine, şi fără tine. Şi de crezi, şi dacă nu crezi. Şi dacă eşti ahtiat după extratereştri antici, şi dacă te-a scârbit complet dihonia vaccinală din ultimii ani. Şi dacă înţelegi ştiinţă, şi dacă te umple de duh sfânt faptul că apa poate curge şi la deal", arată medicul.   

Valul 5 este ca un extemporal la istorie. „Aplici ce ai învățat”

Totodată, precizează medicul psihiatru, valul 5 este un extemporal pentru toţi. Depinde de fiecare cum va reuşi să treacă peste această perioadă critică:   „Acesta este extemporalul la istorie de la care - la propriu - nu poţi trage chiulul. Ce-ai aflat, ce-ai învăţat, cum te-ai instruit în aceşti doi ani va face, în bună măsură, diferenţa în următoarele două luni. Ce-o mai fi ajuns şi pe la tine, ce te-or mai fi speriat unii sau luat la băşcălie alţii, prea puţin mai contează acum. Vaxxer sau anti-vaxxer, roşu galben sau albastru, ne-om uita în ochii lipsă ai minusculului agresor din ce în ce mai îndeaproape. Unde va fi buba? Are să fie buba când cohorte întregi de lucrători, unii în domenii esenţiale, vor fi descuamaţi de boală şi ţinuţi acasă de semne sau simptome, lunga izolare sau scurta carantină.  Are să fie buba când iar umplem spitalele, că altele noi între timp n-au avut cum apărea", spune Gabriel Diaconu.  

image

 „Omicron e navă spaţială” 

Chiar dacă paturile şi personalul, cu operaţionalizarea ATI şi forţa umană de lucru, sunt triple faţă de momentul 2020, Gabriel Diaconu spune că „Omicron e navă spaţială pe lângă primul model de nou-coronavirus", motiv pentru care îi îndeamnă pe cei care încă nu s-au vaccinat, să o facă: „Dacă nu te-ai vaccinat, dacă n-ai trecut anterior prin infecţie, şi totuşi eşti vehement, baţi pumnul în piept, ia priviţi, fraierilor, că nu-i aşa mare nenorocire, s-ar putea să afli, odată infectat, că nu erai doar prost înainte. Cât că poate nici sănătatea nu îţi e chiar atât de bună pe cât o credeai.  Fii cu băgare de seamă. Atât",  a explicat medicul.   

Gabriel Diaconu este medic specialist psihiatru în Centrul MindCare. Oferă consultaţii de psihiatrie, în managementul tulburărilor de personalitate de clasa B (borderline, narcisică), tulburarea acută şi cronică de stres posttraumatic, tulburări psihiatrice asociate bolilor neurologie cronice dizabilitante (boala Parkinson, scleroză multiplă, alte boli demielinizante). Este medic specialist psihiatru, cu supraspecializare în suicidologie şi psihotraumatologie, intervenţie de criză şi gestionarea conflictelor interetnice.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net