Noi reguli de închidere a școlilor. Nu mai contează rata de vaccinare a profesorilor

S-au schimbat, din nou, regulile! Școlile nu se vor mai închide în funcție de rata de vaccinare din rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivelul fiecărui județ. Este o nouă decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență. 

copii la scoala jpeg

Astfel, potrivit Comitetul Național pentru Situații de Urgență școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel local a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

În cazul în care paturile COVID din spitale sunt ocupate în proporție mai mare de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

Când se suspendă cursurile pentru 10 zile

Cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net