Ministrul Educa╚Ťiei, despre ╚Öcoala online ├«n valul 5 al pandemiei

#Coronavirus 10 ianuarie 2022

Autorit─â╚Ťile au confirmat c─â Rom├ónia a intrat deja ├«n valul 5 al pandemiei, iar speciali╚Ötii ├«n domeniul s─ân─ât─â╚Ťii avertizeaz─â c─â ├«ntoarcerea tuturor elevilor la ╚Öcoal─â, dup─â o vacan╚Ť─â ├«n care s-a c─âl─âtorit mult, cre╚Öte foarte mult riscul infect─ârii.

scoala online shutter jpeg
Ministrul Educa╚Ťiei nu mai vrea ca elevii s─â ├«nve╚Ťe online

├Äntoarcerea tuturor elevilor la ╚Öcoal─â, ├«ncep├ónd de luni, 10 ianuarie, cre╚Öte riscul infect─ârii cu tulpina Omicron, mult mai contagioas─â dec├ót tulpina Delta. Cel pu╚Ťin acesta este avertismentul speciali╚Ötilor ├«n s─ân─âtate. Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, spune ├«ns─â c─â nu mai vrea ca elevii s─â fac─â ╚Öcoal─â online.

Situa╚Ťia este cu at├ót mai dificil─â, cu c├ót testele rapide lipsesc, dup─â ce achizi╚Ťia acestora a fost contestat─â la Consiliul Na╚Ťional de Solu╚Ťionare a Contesta╚Ťiilor de c─âtre una din firmele participante.

ÔÇ×A╚Ö fi preferat s─â existe teste ├«n ╚Öcoli. Am cerut de mult timp s─â existe teste ├«n ╚Öcoli. Am fost informa╚Ťi ├«ns─â de IGSU c─â din cauza unei contesta╚Ťii, procedura de achizi╚Ťie a fost blocat─â. Noi cerem ├«n continuare s─â fie teste ├«n ╚Öcoli. Am cerut de asemenea ╚Öi s─â existe m─â╚Öti de protec╚Ťie ├«n ╚Öcoli, iar ast─âzi au fost distribuite ├«n ╚Öcolile din Rom├ónia 1 milion de m─â╚Öti pentru debutul s─âpt─âm├ónii viitoare. Urmeaz─â alte aprovizion─âriÔÇŁ, a declarat ministrul C├«mpeanu, la Digi24, cu o zi ├«nainte de ├«nceperea ╚Öcolii.

Ministrul Educa╚Ťiei nu mai vrea ╚Öcoal─â online sau modificarea structurii anului ╚Öcolar

Nici ╚Öcoala online, nici modificarea structurii anului ╚Öcolar, ├«n urma unor vacan╚Ťe suplimentare, nu mai reprezint─â o op╚Ťiune pentru ministrul Educa╚Ťiei.

ÔÇ×Nu ├«mi doresc s─â mai trecem ╚Öcoala ├«n online ├«nainte de a fi preg─âti╚Ťi pentru predarea online. Din perspectiv─â sanitar─â exist─â Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi INSP, care sunt partenerii no╚Ötri de dialog. Acolo sunt speciali╚Ötii. Ascult de punctul lor de vedere. Eu, ca ministru al Educa╚Ťiei, nu doresc s─â mai modific─âm structura anului ╚Öcolar. Am f─âcut deja o modificare, am avut o vacan╚Ť─â for╚Ťat─â de evolu╚Ťia epidemiologic─â. Ne-a creat foarte multe probleme, a trebuit s─â mic╚Öor─âm cu o s─âpt─âm├ón─â vacan╚Ťa de iarn─â, este problema vacan╚Ťei intersemestriale care nu mai exist─â. Deja avem suficient de multe probleme ca s─â mai modific─âm ├«nc─â o dat─â structura anului ╚ÖcolarÔÇŁ, a ad─âugat C├«mpeanu.

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
andrei stefanescu iubita3 png
cornel palade ada png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg
copii portofel restituit png
landscape 2459981 1920 jpg