Ministrul Educației, despre școala online în valul 5 al pandemiei

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Autoritățile au confirmat că România a intrat deja în valul 5 al pandemiei, iar specialiștii în domeniul sănătății avertizează că întoarcerea tuturor elevilor la școală, după o vacanță în care s-a călătorit mult, crește foarte mult riscul infectării.

Ministrul Educației nu mai vrea ca elevii să învețe online
Ministrul Educației nu mai vrea ca elevii să învețe online

Întoarcerea tuturor elevilor la școală, începând de luni, 10 ianuarie, crește riscul infectării cu tulpina Omicron, mult mai contagioasă decât tulpina Delta. Cel puțin acesta este avertismentul specialiștilor în sănătate. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune însă că nu mai vrea ca elevii să facă școală online.

Situația este cu atât mai dificilă, cu cât testele rapide lipsesc, după ce achiziția acestora a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante.

Aș fi preferat să existe teste în școli. Am cerut de mult timp să existe teste în școli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli. Am cerut de asemenea și să existe măști de protecție în școli, iar astăzi au fost distribuite în școlile din România 1 milion de măști pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte aprovizionări”, a declarat ministrul Cîmpeanu, la Digi24, cu o zi înainte de începerea școlii.

Ministrul Educației nu mai vrea școală online sau modificarea structurii anului școlar

Nici școala online, nici modificarea structurii anului școlar, în urma unor vacanțe suplimentare, nu mai reprezintă o opțiune pentru ministrul Educației.

„Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP, care sunt partenerii noștri de dialog. Acolo sunt specialiștii. Ascult de punctul lor de vedere. Eu, ca ministru al Educației, nu doresc să mai modificăm structura anului școlar. Am făcut deja o modificare, am avut o vacanță forțată de evoluția epidemiologică. Ne-a creat foarte multe probleme, a trebuit să micșorăm cu o săptămână vacanța de iarnă, este problema vacanței intersemestriale care nu mai există. Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar”, a adăugat Cîmpeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net