Studiu. Simptomele neobișnuite care ne spun că am fost infectați cu Omicron

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Varianta Omicron circulă în Europa de mai bine de o lună, iar specialiștii ne spun care sunt simptomele atipicie care ne pot da de înțeles că ne-am infectat cu cea mai nouă versiune a coronavirusului. 

image

S-a descoperit că simptomele Omicron influențează organismul în mod diferit față de variantele anterioare ale coronavirusului. Iată noile simptome care nu vă afectează capul sau gâtul. 

După ce Omicron a apărut în Africa de Sud în noiembrie anul trecut, experții au descoperit rapid că simptomele acestei variante de Covid cu transmisie ridicată sunt diferite de cele cu care este obișnuită lumea.  

Cele trei simptome principale ale coronavirusului sunt o temperatură ridicată, tuse seacă sau persistentă, pierderea/modificarea simțului mirosului sau gustului, potrivit medicilor. Cu toate acestea, simptomele Omicron sunt diferite.

Simptomele Omicron au fost raportate pe scară largă ca fiind „ușoare” și similare unei răceli obișnuite. În timp ce s-a descoperit că multe dintre simptome vă afectează nasul, gâtul și capul, au apărut două semne noi legate de noua variantă. Iată ce trebuie să știți.  

Greața și durerea de spate, simptome ale infectării cu Omicron

Unul dintre simptomele raportate la stadiul de început al variantei Omicron Covid este greața, potrivit profesorului Tim Spector. Un medic din India, dr. Sanket Jain, a mai spus că pacienții săi se confruntă cu „pierderea poftei de mâncare, greață și vărsături”.

Un alt simptom neobișnuit, dar comun Omicron, observat în stadiile incipiente ale infecției este durerea de spate, după cum arată datele din Marea Britanie, SUA și Africa de Sud. 

Alte semne ale variantei includ congestie nazala, confuzie, erupții cutanate și chiar dureri oculare la unii pacienți. 

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că infectarea cu Omicron nu ar trebui să fie considerată „o formă ușoară” și a avertizat în legătură cu un „tsunami” de cazuri de COVID la nivel global. 

S-a descoperit că simptomele de infectare cu Omicron apar mult mai devreme decât în cazul celorlalte tulpini (Delta și Beta). Conform datelor, aceste simptome sunt prezente timp de cinci zile și e foarte important ca în acest interval să se realizeze un test RT-PCR și persoana să intre în izolare.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net