Două noi simptome ciudate ale infectării cu Omicron

Ultima actualizare:

Încă nu știm o mulțime de lucruri despre varianta Omicron, care a pus pe jar omenirea. Recent, au fost raportate două simptome ciudate pe care le dă această tulpină la pacienții infectați: conjunctivită și căderea părului.

image

Potrivit The Mirror, care citează Healthline, se pare că Omicron atacă o enzimă care se găsește în retină și în celulele care căptușesc albul ochiului și pleoapa. Acest lucru se poate întâmpla la aproximativ două zile de la contactarea virusului. Un băiețel de 9 ani din Marea Britanie a fost chiar la un pas să orbească, după ce s-a îmbolnăvit de COVID, povestește BBC. Zac Morey s-a infectat pe 16 decembrie și s-a izolat împreună cu întreaga familie. Câteva zile mai târziu, copilul s-a plâns că îl jenează foarte tare ochiul. Când a ajuns la spital, chiar în preajma Crăciunului, medicii i-au explicat mamei că fiul ei a dezvoltat o infecție gravă, care poate duce la orbire. Din fericire, au reușit să-l salveze.

Zac Morey și-a petrecut Crăciunul în spital (Foto: BBC)
Zac Morey și-a petrecut Crăciunul în spital (Foto: BBC)

Cel de-al doilea simptom semnalat, căderea părului, se produce spre sfârșitul perioadei de convalescență, din cauză că febra și boala accelerează moartea firelor de păr.

Lista simptomelor pe care le dă Omicron

Cele două noi simptome raportate se adaugă unei liste de alte 8 manifestări ale Omicron: durere de gât, rinoree, oboseală, strănut, dureri de cap, de spate, transpirații nocturne și dureri musculare. Medicii și cercetătorii au observat, totuși, că varianta Omicron dă forme de boală mai ușoare decât Delta, în special pentru cei care sunt vaccinați.

OMS: Nu este o formă ușoară

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că infectarea cu Omicron nu ar trebui să fie considerată „o formă ușoară” și a avertizat în legătură cu un „tsunami” de cazuri de COVID la nivel global. Cu cât numărul cazurilor e mai mare, ca urmare a infecțiozității crescute a acestei variante, cu atât ajunge la mai multe persoane vulnerabile, pe care le va băga în spital. „Deşi infecţia cu Omicron pare într-adevăr mai puţin severă în comparaţie cu Delta, mai ales pentru persoanele vaccinate, acest lucru nu înseamnă că ea ar trebui clasificată drept 'uşoară'. La fel ca variantele precedente, Omicron trimite oameni la spital şi omoară oameni”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință la Geneva.

Astfel, cu toții trebuie să rămânem în continuare vigilenți și să ne testăm oricând apar simptomele clasice de infectare: tuse, febră, pierderea gustului și a mirosului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net