Meseria neșteptată în care salariile au explodat: „8.000 de lei în mână”

Meseriașii au ajuns să fie din ce în ce mai rari la noi în țara. Să găsești oameni pricepuți este o adevărată provocare în prezent, cel puțin în România.

În construcții, oamenii serioși sunt plătiți foarte bine / foto: Shutterstock
În construcții, oamenii serioși sunt plătiți foarte bine / foto: Shutterstock

Criza s-a adâncit atât de mult încât muncitorii îşi aleg clienţii, nu invers. Tocmai de aceea, pentru a îi ține pe profesioniști, patronii firmelor de construcţii plătesc salarii şi de 8.000 de lei pentru servicii de calitate.

Răzvan Muşat doar unul dintre tinerii care construiște casa mult visată. Ştie exact ce vrea şi nu renunţă, chiar dacă ultimii doi ani a avut numai probleme. Prima echipă de construcţii a plecat după doar 4 luni în Italia, unde era mai bine plătită, iar a doua firmă nu s-a ridicat la standardele impuse.

„Ne-am dorit o calitate, ne-am dorit calitatea raportată la banul plătit. S-a greşit mult în structură, s-a greşit foarte mult în izolare pot să spun. Am avut mereu etape în care s-a greşit”, spune Răzvan Mușat, proprietar casă, potrivit observator. 

Acum, după îndelungi căutari şi aşteptări, Răzvan a găsit o echipă de meseriaşi, care să-i termine casa mult visată.

Ce salarii au meseriașii

„Patru luni de zile ne-am chinuit să găsim oameni, să găsim o firmă serioasă, şi patru luni până au venit. Opt luni în care ne-am chinuit, ne-am ros unghiile şi ne-am stresat că nu vom mai ajunge să terminăm casa”, mai spune Răzvan Mușat.

Echipa de meseriaşi este condusă de Denis Tololoi, care ştie foarte bine cât de greu este să găseşti oameni care să nu își bată joc. Şi el, la rândul lui, îi caută cu lunile.

Preţul se stabileşte pe metru pătrat şi variază în funcţie de complexitatea lucrărilor şi a materialelor folosite. Şi salariile meseriaşilor sunt destul de mari.

„Cred că este unul dintre cele mai bine plătite domenii. 5.000 de lei în mână, în sus. Un meseriaş ajunge la 7000 – 8000 de lei în mână, angajat”, susține Denis Tololoi, manager firmă de construcții.

Cu toate acestea, oamenii găsesc cu greu un meseriaş bun. Potrivit specialiştilor, criza acută de meseriaşi va continua să se adâncească, iar în următorii ani am putea chiar să rămânem fără instalatori sau electricieni români.

image
image
image
image
image
image
sticle de bautura vin shutter jpg
vin pexels jpg
edoardo santini instagram jpg
thomas susanne jeromin brazi craciun record profimedia (2) jpg
taximetrist erou facebook jpg
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
1 dieta cu castraveti jpg jpeg
Chef Scărlătescu 2 jpg