Vremuri grele se arată. Managerii români se așteaptă la scumpiri mari în următoarele trei luni

Institutul Național de Statistică (INS) arată că managerii români se așteaptă la scumpiri asupra domeniului de construcții și comerțul cu amănuntul.

Vremuri grele se arată. Managerii români se așteaptă la scumpiri mari în următoarele trei luni
Vremuri grele se arată. Managerii români se așteaptă la scumpiri mari în următoarele trei luni

Ancheta de conjunctură a lunii august 2022 arată că managerii industriei prelucrătoare preconizează o stabilitate relativă a volumului de producție în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

Citește și: Scumpirile iau cu asalt România! Banca Națională, anunț îngrijorător pentru populație

În ce privește numărul de salariați, se estimează o relativă stabilitate cu un sold conjunctural de 0% pe total industrie prelucrătoare

Prețurile produselor industriale ar putea crește în următoarele trei luni (sold conjunctural +35%).

Conform estimărilor lunii august 2022, se estimează o relativă stabilitate a volumului de producție în următoarele trei luni în ce ține de activitate de construcții (sold conjunctural +2%).

Nu rata nici: Primele modificări din Codul Fiscal 2022 pentru români

Este forte posibilă o creștere a angajărilor

Managerii preconizează o relativă stabilitate a numărului de angajați (sold conjunctural –2%). O creștere pronunțată se pregonizează, însă, în ce privește prețul lucrărilor de construcții (sold conjunctural +44%).

Află și: Adio, bilete ieftine de avion! Șeful Ryanair, Michael O'Leary, pregătit pentru scumpiri

Privind domeniul comerț cu amănuntul, managerii estimează o creștere moderată a acestora pentru următoarele trei luni (sold conjunctrual +12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii preconizează o creștere moderată a numărului de salariați pentru următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

În domeniul vânzării cu amănuntul, prețurile vor suferi o creștere pronunțată (sold conjunctural +49%), conform managerilor de societăți comericale.

Ce înțelegem prin sold conjunctural

Estimările lunii august 2022 arată o relativă stabilitate în cadrul cererii de servicii (cifra de afaceri) în următoarele trei luni (sold conjuctural +5%). Numărul de salariați ar trebui să aibă o relativă stabilitate (sold conjunctural +1%). Prețurile de vânzare sau facturare a prestaților vor avea tendința de creștere (sold conjuctural +24%), conform managerilor.

INS menționează că soldul conjunctural se referă la percepția managerilor de întreprinderi în ce privește dinamica unui fenomen. A nu se confunda cu ritmul creșterii sau creșterii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual se obține prin diferența procentajului de manageri care au ales varianta pozitivă a fenomenului, cu cei care au ales varianta negativă a acestuia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Survivor Romania webp
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
miri nunta jpeg
image
image
image
image
image
image
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
front captura jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay