Primele modificări din Codul Fiscal 2022 pentru români

Începând de la data de 1 august, intră în vigoare primele modificări ale Codului Fiscal 2022 și se anunță un nou val de scumpiri pentru români. Așadar, vom trece în revistă toate produsele pentru care va trebui să scoți mai mulți bani din buzunar. 

Modificările aduse Codului Fiscal 2022
Modificările aduse Codului Fiscal 2022

Astfel, accizele pentru produsele din tutun și alcool vor crește semnificativ, iar jocurile de noroc nu sunt lipsite de modificări. Începând de la 1 august, impozitul perceput va fi exponențial mai mare, fiind între 3% și 40%, în funcție de câștigurile obținute. 

Citește mai multe despre acest subiect: Românii vor plăti mai mult pentru vicii! Ce produse se vor scumpi de la 1 august 2022

Cum vor fi afectate salariile

De asemenea, chiar și salariile vor fi afectate de Codul Fiscal 2022. Plafonul scutirilor vor fi profund reduse, de la suma de 30.000 de lei la 10.000 de lei. În această categorie intră salariile din domeniul construcțiilor, agricultură și, în cele din urmă, industria alimentară. 

În final, se preconizează creșteri și pentru industria HoReCa, de la 5% la 9% TVA. De altfel, plafonul pentru impozitarea cu aproximativ 16% al microîntreprinderilor va scădea până la suma de 500.000 de euro. În acest moment, plafonul de impozitare se află la valoarea de 1 milion de euro. 

Află mai multe informații despre: Scumpiri în România. Care este evoluția prețurilor și când se vor stabiliza

În cele din urmă, Codul Fiscal 2022 presupune și o creștere a TVA-ului la băuturile ce conțin zahăr, dar și la berea ce nu conține alcool, de la 9 la 19%. O altă creștere importantă a TVA-ului de la 5% la 19% va fi înregistrată în cazul locuințelor cu o mărime mai mare de 120 de metri pătrați sau echivalentul unui preț mai mare de 120.000 de euro.

Chiar și așa, chiar dacă se preconiza că această schimbare va fi realizată abia la începutul anului, pe 1 ianuarie, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confirmat că contractele part-time vor fi impozitate în sistem full time. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net