Prognoza meteo 10 ianuarie 2022: Cele mai scăzute temperaturi din ianuarie. Ninsorile au blocat trenuri și avioane

Ultima actualizare:

Meteorologii anunță vremea se va răcit considerabil în periaoda următoaere. Iar ninsorile au făcut prăpăd, deja, în multe orașe din țară. Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a declarat la Digi24 că temperaturile vor fi scăzute, multe prea scăzute pentru perioada aceasta, în ianuarie 2022.

ninsoare in oras jpeg

„Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a declarat Mateescu, la Digi24.

Săptămâna trecută, a nins puternic în majoritatea țării, în special în zonele montane. Din cauza stratului gros de zăpadă, două trenuri au fost blocate, fiind necesară intervenția autorităților.  De asemenea, două avioane care urmau să aterizeze la Suceava au fost redirecționate din cauza ceții la Cluj Napoca.

Luni, 10 ianuarie, vremea va fi predominant închisă, cerul va fi înnorat, iar pe arii extinse se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie. În zona montană, în special în vestul și nord-vestul Moldovei, dar și în Transilvania se anunță precipitații sub formă de ninsoare.

Vom avea ploi şi lapoviţă în Banat şi pe arii restrânse în Transilvania, iar în regiunile sudice va ploua. Pe scurt, in partea de sud-vest a teritoriului cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei. 

Prognoza meteo 10 ianuarie 2022 la munte

Izolat se va depune și poleiul, în zonele montane unde temperaturile vor fi scăzute. Astăzi vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe crestele montane și în sub-estul țării. Temperaturile maxime estimate astăzi de meteorologi se încadrează între – și 10 grade, iar minimele se vor încadra între -3 și 6 grade.

La munte, temporar va ninge pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. Vântul va avea intensificări în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 60...65 km/h, asta înseamnă că pe arii mai restrânse şi în restul masivelor, ninsoarea va fi viscolită. 

Prognoza meteo 10 ianuarie 2022 pentru București 

În București astăzi meteorologii anunță o vreme închisă, cu un cer înnorat și precipitații sub formă de ploaie care nu vor fi însemnate cantitativ.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări temporare. Temperatura maximă înregistrată astăzi va fi de 8 grade, în timp ce minima va atinge 3 grade.

Vreme pentru toată săptămâna

„Ne aşteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii ţări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marţi procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 şi -3 în restul ţării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată ţara”, a declarat Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la Digi24.

„E posibil ca miercuri şi joi, pe parcursul nopţilor şi dimineţilor să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a mai spus Elena Mateescu.

În Capitală, temperaturile vor scădea la -7, -8 grade Celsius. „Este posibil mâine să consemnăm precipitaţii sub formă de ninsoare locală în Moldova şi zonele de munte, posibil ploi şi lapoviţă în Banat, pe arii restrânse în Transilvania, dar şi intensificări ale vântului în regiunile extracarpatice, unde vitezele la rafală, mai ales seara şi noaptea, în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea, Sudul Moldovei, să înregisteze valori de 55 până la 65 km/h, amplificând senzaţia de rece”, a precizat Mateescu. „În Bucureşti, săptămâna începe cu o vreme închisă, cu precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare mâine noapte, posibil, vântul să aibă intensificări mai mari spre seară şi pe parcursul nopţii, la rafală de 50-55 km/h, după care, spre finalul săptămânii, să vorbim şi în Bucureşti de valori peste medie, de 7, 8, 9 grade Celsius”, a mai adăuugat şefa ANM.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net