Ministerul Transporturilor a anunțat când încep lucrările la următoarele stații din magistrala 5 de metrou

Ultima actualizare:

Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a stabilit care sunt următoarele stații ale magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei - Pantelimon), secțiunea Eroilor-Piața Iancului și când vor începe lucrările. Este vorba de șase stații iar traseul conținut într-un Plan Urbanistic Zonal trebuie aprobat de Municipalitatea Bucureștiului. Lucrările vor începe în 2024

Noile stații de pe M5
Harta Ministerului Transporturilor cu stațiile noi de pe M 5. Foto: Facebook Irinel Scrioșteanu

Această secțiune a Magistralei 5, cuprinsă între Eroilor și Piața Iancului, are o lungime de 5,2 km. Magistrala 5 de metrou cu 10 stații a fost deschisă în anul 2020 pe traseul Eroilor-Drumul Taberei.

„Traseul viitoarei linii de metrou va urmări, în principal, trama stradală existentă: Piața Operei - Bd. Mihail Kogălniceanu - Bd. Regina Elisabeta - Piața Universității - Bd. Carol I - Piața C.A. Rosetti - Bd. Pache Protopopescu - Piața Iancului - Șoseaua Iancului”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu pe contul său de pe o rețea de socializare.  

Cum se vor numi noile stații de pe M 5 

Prima stație va fi la Facultatea de Drept (stație de corespondență cu M4), a doua la Cișmigiu, a treia la Universitate (stație de corespondență cu M2), a patra pe Calea Moșilor.  

Următoarele două vor fi la intersecția străzilor Pache Protopopescu și Popa Nan, stația Traian iar ultima, stația Piața Iancului comună cu magistrala 1.  

Această secțiune a Magistralei 5, cuprinsă între Eroilor și Piața Iancului va avea o lungime de 5,2 km. Magistrala 5 cu 10 stații a fost inaugurată în anul 2020

Detalii despre noile stații de pe M 5

Acest tronson de pe M5 va porni pe sub Piața Operei pe sub bulevardul Mihail Kogălniceanu iar prima stație va fi amenajată la intersecția cu strada Vasile Pârvan și se va numi „Stația Facultatea de Drept” (stație de corespondență cu M4). 

-Metroul  va continua pe sub bulevardele Mihail Kogălniceanu și Regina Elisabeta, unde, la intersecția cu bulevardul Schitu Magureanu, este prevăzută „Stația Cișmigiu”.

-Garniturile  vor continua pe sub bulevardul Regina Elisabeta iar la intersecția cu bulevardul Nicolae Bălcescu, este prevăzută „Stația Universitate” (stație de corespondență cu M2) 

-Metrourile vor circula pe sub bulevardul Carol I iar la intersecția cu strada Calea Moșilor, este prevăzută stația 4, „Calea Moșilor” (stație dr corespondență cu M7) 

-Trenurile de pe M5 vor continuă pe sun bulevardul Pache Protopopescu unde, la intersecția cu str. Popa Nan, este prevăzută „Stația Traian”. 

-Stația cu numărul 6 va fi pe șoseaua Iancului, unde la intersecția cu șoseaua Mihai Bravu, este prevăzută „Stația Piața Iancului” (stație de corespondență cu M1)  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net