Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, testat pozitiv pentru coronavirus. Polticianul a mai avut o dată virusul

14 ianuarie 2022

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a anunțat joi seară că s-a îmbolnăvit din nou cu noul coronavirus, deși este vaccinat și a făcut boala și în luna noiembrie a anului 2020. 

article img
Ministrul Culturii, testat pozitiv pentru coronavirus Sursă foto: Inquam Photos

Ministrul a menționat că va munci în regim de telemuncă până va expira perioada de carantină legală. Anunțul a fost făcut de chiar de către politician prin intermediul unui mesaj scris pe contul personal de Facebook.

După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităţilor curente am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi... pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală. (...) Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aştept întoarcerea între colegi”, a povestit Lucian Romașcanu. 

„Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine...”, a mai precizat Romașcanu.

Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naţionale. Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir şi a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alţii, la propunerea Ministerului Culturii. Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane Bucureşti sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău. Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chişinău (ciudat, o singură cultură, doi miniştri...), cu membri ai Academiei Române, şi, cel mai trist, am ratat prezenţa la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Naţional, dedicat Zilei Culturii Naţionale. La TNB va concerta orchestra Operei Naţionale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artişti ai Operei, vor recita actori de calibru români şi moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriţi pe TVR sau la Radio România Cultural evenimentul. În rest, să avem sănătate şi să ne revedem curând!”, a scris Lucian Romașcanu.