Novak Djokovic nu se lasă! Dacă va fi expulzat se va adresa justiției

Lider al clasamentului mondial, sârbul Novak Djokovic și-ar fi pregătit apărarea în cazul în care ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, va decide anularea vizei sale. Potrivit publicației australiene ”The Age”, sârbul ar urma să apeleze imediat la instanţă dacă s-ar lua această decizie. Guvernul de la Canberra ar înclina spre varianta anulării vizei sportivului, a afirmat o sursă din Partidul Liberal.

Novak Djokovic a câștigat de 9 ori la Australian Open (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic a câștigat de 9 ori la Australian Open (Foto: EPA-EFE)

Potrivit unei surse, citată de jurnalul australian sub protecţia anonimatului, avocaţii cred că o eventuală audiere poate fi grăbită prin micşorarea volumului documentelor depuse şi al dovezilor verbale.

Pe de altă parte, o sursă federală susține că ministrul australian al Imigrației ar analiza încă documentele depuse miercuri de avocaţii lui Djokovic, ceea ce a întârziat procesul. Hawke probabil îşi va anunţa decizia vineri. Dacă acest caz va ajunge în istanţă, echipa de avocaţi a tenismenului speră că dosarul va fi programat în weekend şi că totul se va finaliza până duminică, astfel încât liderul ATP să poată să joace în Australia.

Djokovic a recunoscut că s-a mințit în completarea formularului

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist deși ştia că are COVID-19, descriind acest aspect drept o "eroare de judecată". Acesta a spus că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovic susține că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii. Jucătorul a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR.

Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici. Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou. Pe de altă parte, campionul a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive cu COVID-19, reprezintă o "dezinformare”.

Luni, 10 ianuarie, Novak Djkovic a câştigat apelul făcut la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţara continent, însă nu este sigur că va juca la Australian Open deoarece ministrul Imigraţiei poate decide ca sârbul trebuie să părsească ţara. Liderul ATP este în vizorul autorităţilor australiene, care reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
couple 7353748 1920 jpg
madalina manole facebook jpg
323134720 3051397911822651 82400353157142897 n jpg
sex jpg
Vica la Survivor (1) jpg
vica blochina si bianca patrichi jpg
image
image
image
image
image
image
Dumitru Dragomir jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg