Rafael Nadal a catalogat drept ”circ” toată disputa din jurul vizei lui Novak Djokovic

Mare rival al lui Novak Djokovic, Rafa Nadal a catalogat situaţia lui Novak Djokovic din Australia ca fiind "un circ". Jucătorul spaniol a amintit că în lume milioane de oameni au murit răpuși de COVID-19.

Rafael Nadal este un susținător al vaccinării anti-COVID-19 (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal este un susținător al vaccinării anti-COVID-19 (Foto: EPA-EFE)

Într-o intervenție pentru postul de radio Onda Cero, ibericul a folosit un ton dur: "S-a făcut un circ cu această poveste! Fie că sunt sau nu de acord cu Djokovic cu privire la unele lucruri, justiţia a vorbit şi a spus că are dreptul să participe la Australian Open. Cred că este cea mai corectă decizie. Îi doresc mult noroc!", a spus Nadal, care a glumit mai apoi: "Din punct de vedere personal, aş prefera să nu fi jucat. (...) Totul este mult mai bine când cei mai buni pot juca".

Pe de altă parte, Nadal şi-a afirmat din nou susținerea pentru vaccinarea împotriva COVID-19: "Cele mai importante instituţii din lume spun că vaccinul este modalitatea de a opri această pandemie şi dezastrul pe care îl trăim în ultimele 20 de luni".

Campionul iberic a avut o reacție și după ce lui Djokovic i s-a interzis să pătrundă în Australia: ”Cred că, dacă ar fi vrut, ar fi putut juca fără griji aici, în Australia. El a ales. Fiecare este liber să facă propriile alegeri, dar în spatele lor există consecinţe. Evident, nu-mi place situaţia. Pe de o parte, îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, ştia condiţiile de luni de zile. El a ales"

Victorios de 9 ori la Australia Open (nouă) şi deținător al titlului, Novak Djokovic a fost oprit să pătundă în Australia pe aeroportul din Melbourne, miercuri seara. Viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse de autorităţile de la antipozi, a fost revocată atunci. Astăzi, instanţa de la Melbourne a judecat apelul depus și a revocat anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic. Acesta a obţinut în acelaşi timp eliberarea din hotelul de imigranţi în care a fost cazat după sosirea din Australia. El s-a deplasat la sediul firmei de avocatură care l-a reprezentat. Pe de altă parte, avocatul Guvernului federal de la Canberra, Christopher Tran, a declarat că ministrul australian al imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net