Nadal spune că Djokovic știa care sunt condițiile de participare. ”Acum suportă consecințele”

Rival al lui Novak Djokovic, jucătorul spaniol Rafael Nadal nu l-a crutat pe acesta. Aflat în Australia, la Melbourne, acesta a spus că regretă situaţia în care se află liderul mondial, însă a adăugat că sârbul știa de câteva luni care sunt condiţiile impuse de australieni pentru participarea la turneele de tenis in țara-continent.

Rafa Nadal a câștigat 20 de turnee de grand slam, fiind la egalitate cu Djokovic și Federer
Rafa Nadal a câștigat 20 de turnee de grand slam, fiind la egalitate cu Djokovic și Federer

Nadal e de părere că scandalul iscat nu face bine nimănui. ”Nu am toate detaliile, aşa că nu pot avea o părere clară. Tot ce pot spune este că trecem printr-o perioadă foarte dificilă. Multe familii au suferit enorm în ultimii doi ani din cauza pandemiei. Este normal ca oamenii de aici, în Australia, să fie supăraţi de această situaţie cu toate măsurile foarte stricte pe care le-au trăit. Mulţi oameni nu au putut merge acasă”, a declarat jucătorul iberic, citat de lequipe.fr.

După ce a precizat că el crede ceea ce spun oamenii de ştiinţă, Nadal a fost și mai categoric: ”Dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, trebuie să ne vaccinăm. Am avut COVID-19. Am fost vaccinat de două ori. Dacă faci asta, poţi juca aici fără nicio problemă. Aceasta este singura certitudine. Dacă eşti vaccinat, poţi juca Australian Open şi peste tot. Lumea a suferit prea mult pentru a nu respecta regulile. Nu încurajez pe nimeni să se vaccineze. Fiecare ar trebui să facă ceea ce crede că este potrivit pentru el. Dar există reguli. Dacă nu vrei să faci vaccinul, s-ar putea să ai probleme. Mulţi oameni au murit de doi ani. Sentimentul meu este că vaccinul este singura soluţie pentru a opri această pandemie. Aceasta este ceea ce spun oamenii de ştiinţă. Eu nu pot spune altceva”.

Apoi, Nadal s-a referit stric la situația lui Djokovic: ”Cred că, dacă ar fi vrut, ar fi putut juca fără griji aici, în Australia. El a ales. Fiecare este liber să facă propriile alegeri, dar în spatele lor există consecinţe. Evident, nu-mi place situaţia. Pe de o parte, îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, ştia condiţiile de luni de zile. El a ales", a concluzionat Nadal.

Sosit cu un zbor Emirates la Melbourne, Novak Djokovic nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei. El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara. Liderul mondial a făcut apel la decizia de anulare a vizei, iar cazul va fi judecat luni, 10 ianuarie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net