Novak Djokovic va fi trimis înapoi în Serbia cu primul avion!

Ultima actualizare:

Presa internațională anunţă că numărul 1 mondial, Novak Djokovici, nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open.

Novak Djokovic nu a primit permisiunea de a intra în Australia Sursă foto: Profimedia
Novak Djokovic nu a primit permisiunea de a intra în Australia Sursă foto: Profimedia

Novak Djokovici nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată, anunţă presa internaţională. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovici nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia.

Tot miercuri, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a discutat la telefon cu Novak Djokovici, liderul tenisului mondial, care a fost ţinut peste 12 ore într-o încăpere de pe aeroportul din Melbourne.

"I-am spus că Serbia este alături de el. Facem tot ce putem ca hărţuirea liderului mondial din tenis să se încheie", a declarat Vucic, conform The Telegraph.

Inițial, potrivit unor declarații făcute în presa din Serbia de către tatăl jucătorului, a circulat informația că Djokovic a fost reținut într-o cameră mai bine de trei ore, fără telefon, însă Poliția de Frontieră din Melbourne a contrazis această informație:

„ABF (Australian Border Force) se va asigura că toți cei care sosesc la frontiera noastră se conformează legilor și regulilor de intrare în țară. ABF poate să confirme că domnul Djokovic nu a putut oferi dovezile necesare în conformitate cu regulile de intrare în Australia, iar ca atare viza lui a fost anulată. Cetățenii altor state care nu au o viză validă sau cărora le-a fost anulată viza vor fi reținuți și deportați din Australia. ABF poate să confirme că domnul Djokovic a avut acces la telefonul său”, se arată într-un comunicat.

Staff-ul lui Djokovic a făcut o greșeală în cererea de viză

Jucătorul a ajuns miercuri la Melbourne, unde autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. El ar fi urmat să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare. Însă staff-ul său nu a completat corect cererea de viză, iar de aici a început un lung șir de probleme.

Toți participanții la Australian Open trebuie să fie vaccinați

Toţi jucătorii şi personalul de la turneu trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire acordată de un grup de experţi independent. Djokovic a aterizat pe aeroportul Tullamarine din Melbourne şi aşteaptă o decizie. El nu a vorbit despre statutul său de vaccinare, dar anul trecut a spus că se împotriveşte vaccinării.

Anterior, prim-ministrul Australiei a declarat că vedetei tenisului i se va refuza intrarea în ţară dacă nu oferă dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale. Scott Morrison a spus că jucătorul de tenis "ar putea fi în următorul avion acasă" dacă dovezile sunt insuficiente. Djokovic a anunţat, marţi, că a primit, pe baza unei scutiri medicale, permisiunea de a participa la Australian Open (17-30 ianuarie). 

Condițiile de acordare a scutirii sunt foarte stricte

Autorităţile australiene cer ca sportivii care intră în Australia să fie vaccinaţi cu schemă completă, să fi trecut prin boală în ultimele şase luni sau să solicite şi să primească o scutire medicală, aceasta din urmă fiind destul de greu de obţinut.

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un "eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat". Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă.

La categoria "scutiţi" de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuia solicitată până la 10 decembrie 2021, cel târziu.

Excepţia medicală acordată lui Djokovici pare controversată, în condiţiile în care, din ce se cunoaşte, el nu s-ar încadra în niciuna dintre condiţiile de mai sus. Tocmai de aceea, mulți tenismeni care nu sunt vaccinați și care nu au putut merge în Australia au început deja să comenteze pe marginea acestui favor făcut liderului mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net