Novak Djokovic, în pericol să fie trimis acasă din Australia

Ultima actualizare:

Permisiunea acordată lui Novak Djokovic de a participa la Australian Open, chiar dacă nu e vaccinat, se transformă într-un scandal în toată regula. Autoritățile australiene au anunțat că e foarte posibil ca liderul ATP să fie întors de la graniță și trimis acasă.

Novak Djokovic e în centrul unui scandal foarte mare în Australia (FOTO: EPA)
Novak Djokovic e în centrul unui scandal foarte mare în Australia (FOTO: EPA)

Conform presei australiene, comisarul interimar al forţei de frontieră examinează o "problemă" care a apărut cu declaraţia de călătorie în Australia a lui Novak Djokovic.

Informaţia a venit aproape concomitent cu declarația ministrului federal al Afacerilor Interne, Karen Andrews, care a spus că deşi guvernul statului Victoria şi Tennis Australia ar putea permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul federal va aplica condiţiile valabile la graniţa australiană. "Orice persoană care doreşte să intre în Australia trebuie să respecte cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. În timp ce guvernul statului Victoria şi Tennis Australia pot permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul Commonwealth este cel care va aplica cerinţele noastre la graniţa australiană. Din 15 decembrie 2021, deţinătorii de vize complet vaccinaţi eligibili pot călători în Australia fără a fi nevoie să solicite o scutire de călătorie şi să intre în statele şi teritoriile eligibile fără carantină. Dacă o persoană care soseşte nu este vaccinată, trebuie să furnizeze o dovadă acceptabilă că nu poate fi vaccinată din motive medicale pentru a putea avea acces la aceleaşi condiţii de călătorie precum persoanele complet vaccinate. Forţa de frontieră australiană va continua să se asigure că persoanele care ajung la graniţa noastră respectă cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. Nicio persoană care concurează la Australian Open nu va primi un tratament special. Cerinţele de carantină pentru sosirile internaţionale în Victoria, inclusiv pentru persoanele nevaccinate, sunt de competenţa guvernului statului Victoria", a spus Andrews, într-un comunicat. El nu l-a numit direct pe Novak Djokovic, dar momentul ales nu a lăsat loc de interpretări.

A intervenit în scandal și prim-ministrul Australiei

După publicarea comunicatului, a intervenit și prim-ministrul australian Scott Morrison. Acesta a afirmat că Djokovic va trebui să "furnizeze dovada acceptabilă" că nu poate fi vaccinat din motive medicale. "Aşteptăm prezentarea lui şi ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru. Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă de alţii şi va fi urcat în următorul avion spre casă", a spus Morrison.

Djokovic și organizatorii Australian Open anunțaseră, marți, triumfători, că au găsit soluția pentru ca liderul clasamentului ATP să fie prezent la primul turneu de Grand Slam al anului, programat la Melbourne în preioada 17-30 ianuarie. El a cucerit de nouă ori trofeul la Australian Open.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net