Booster-ul Astrazeneca, bun împotriva variantei Omicron! Date de ultimă oră

#Coronavirus 13 ianuarie 2022

Ve╚Öti bune! Rezultatele pozitive dintr-o analiz─â preliminar─â a unui studiu de siguran╚Ť─â ╚Öi imunogenitate ├«n desf─â╚Öurare au ar─âtat c─â Vaxzevria, al companiei farmaceutice Astrazeneca, atunci c├ónd este administrat ca o a treia doz─â de rapel, a crescut r─âspunsul imun la SARS Beta, Delta, Alpha ╚Öi Gamma, ├«n timp ce o analiz─â separat─â a probelor din studiu a ar─âtat un r─âspuns crescut al anticorpilor la varianta Omicron.

image
Booster-ul Astrazeneca a dat rezultate bune împotriva Omicron Foto: Unsplash

Rezultatele au fost observate în rândul persoanelor vaccinate anterior fie cu Vaxzevria, fie cu un vaccin ARN mesager.

Un studiu separat de faz─â a raportat c─â o a treia doz─â de Vaxzevria a crescut substan╚Ťial nivelurile de anticorpi dup─â o serie de vaccin primar cu CoronaVac (Sinovac Biotech).

Aceste date se adaug─â la num─ârul tot mai mare de dovezi care sus╚Ťin Vaxzevria ca a treia doz─â de rapel, indiferent de schemele de vaccinare primar─â testate

Profesorul Sir Andrew J Pollard, investigator-╚Öef ╚Öi director al Oxford Vaccine Group de la Universitatea din Oxford, a declarat: ÔÇ×Aceste studii importante arat─â c─â o a treia doz─â de Vaxzevria dup─â dou─â doze ini╚Ťiale ale aceluia╚Öi vaccin sau dup─â ARNm sau vaccinuri inactivate, ├«nt─âre╚Öte puternic imunitatea ├«mpotriva COVID-19. Vaccinul Oxford-AstraZeneca este potrivit ca o op╚Ťiune de ├«mbun─ât─â╚Ťire a imunit─â╚Ťii popula╚Ťiei pentru ╚Ť─ârile care iau ├«n considerare programe de rapel, ad─âug├ónd la protec╚Ťia deja demonstrat─â cu primele dou─â doze.ÔÇŁ

Astrazeneca ├«ncearc─â s─â demonstreze astfel c─â vaccinul specific Beta este bun ╚Öi ├«mpotriva altor variante. Poten╚Ťialul vaccinului Vaxzevria ca booster a fost analizat ├«n mai multe studii. De asemenea, un alt raport releva c─â vaccinurile combinate pot avea un r─âspunz imunitar mai bun. Studiul a fost realizat pe 1.070 de voluntari care au fost injectate cu prima doz─â de la Pfizer sau AstraZeneca, iar nou─â s─âpt─âm├óni mai t├órziu cu Moderna. Ace╚Ötia au dob├óndit o imunitate mai mare.

Totodat─â, vaccinul de la Astrazeneca-Oxford, urmat de Pfizer sau Moderna, a generat un r─âspuns imunitar foarte bun pe voluntari. 

cub oana roman png
survivor3 png
BeFunky collage (7) jpg
2 bd foto1 Hepta Mediafax Foto ZUMA Press Hepta jpg
Johnny Depp ┼či Amber Heard au divor┼úat ├«n 2017, dup─â 15 luni de c─âsnicie jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cherries ge681e00cc 1920 jpg
extrageri loto
calendar ortodox 2021 17 mai sfantul apostol andronic si sotia sa iunia png
Insula Ko Samui din Thailanda jpeg
foto mare shutterstock 1383751604 jpg
elevi evaluare nationala jpeg