Booster-ul Astrazeneca, bun împotriva variantei Omicron! Date de ultimă oră

#Coronavirus

Vești bune! Rezultatele pozitive dintr-o analiză preliminară a unui studiu de siguranță și imunogenitate în desfășurare au arătat că Vaxzevria, al companiei farmaceutice Astrazeneca, atunci când este administrat ca o a treia doză de rapel, a crescut răspunsul imun la SARS Beta, Delta, Alpha și Gamma, în timp ce o analiză separată a probelor din studiu a arătat un răspuns crescut al anticorpilor la varianta Omicron.

Booster-ul Astrazeneca a dat rezultate bune împotriva Omicron Foto: Unsplash
Booster-ul Astrazeneca a dat rezultate bune împotriva Omicron Foto: Unsplash

Rezultatele au fost observate în rândul persoanelor vaccinate anterior fie cu Vaxzevria, fie cu un vaccin ARN mesager.

Un studiu separat de fază a raportat că o a treia doză de Vaxzevria a crescut substanțial nivelurile de anticorpi după o serie de vaccin primar cu CoronaVac (Sinovac Biotech).

Aceste date se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care susțin Vaxzevria ca a treia doză de rapel, indiferent de schemele de vaccinare primară testate

Profesorul Sir Andrew J Pollard, investigator-șef și director al Oxford Vaccine Group de la Universitatea din Oxford, a declarat: „Aceste studii importante arată că o a treia doză de Vaxzevria după două doze inițiale ale aceluiași vaccin sau după ARNm sau vaccinuri inactivate, întărește puternic imunitatea împotriva COVID-19. Vaccinul Oxford-AstraZeneca este potrivit ca o opțiune de îmbunătățire a imunității populației pentru țările care iau în considerare programe de rapel, adăugând la protecția deja demonstrată cu primele două doze.”

Astrazeneca încearcă să demonstreze astfel că vaccinul specific Beta este bun și împotriva altor variante. Potențialul vaccinului Vaxzevria ca booster a fost analizat în mai multe studii. De asemenea, un alt raport releva că vaccinurile combinate pot avea un răspunz imunitar mai bun. Studiul a fost realizat pe 1.070 de voluntari care au fost injectate cu prima doză de la Pfizer sau AstraZeneca, iar nouă săptămâni mai târziu cu Moderna. Aceștia au dobândit o imunitate mai mare.

Totodată, vaccinul de la Astrazeneca-Oxford, urmat de Pfizer sau Moderna, a generat un răspuns imunitar foarte bun pe voluntari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net