Veste proastă pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, îî pune la grea încercare

Ultima actualizare:

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a închis miercuri definitiv subiectul creșterii pensiilor în 2022 și a dat o veste proastă seniorilor României. Demnitarul, reprezentant PSD a anunțat că pensiile nu vor crește decât de la 1 ianuarie 2023.  

Ministrul Finanțelor a anunțat că pensionarii vor primi mai mulți bani doar de la anul
Ministrul Finanțelor a anunțat că pensionarii vor primi mai mulți bani doar de la anul

În calitate de ministru al Finanțelor, Adrian Câciu a fost întrebat de ziariști ce amănunte poate să ofere despre creșterea pensiilor. Demnitarul a evitat un răspuns. A anunțat doar că deocamdată nu poate să spună cu ce procent vor crește pensiile, însă un lucru este sigur: ”pensiile vor crește” 

Ce spune Adrian Câciu despre majorarea pensiilor 

„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma "votului" în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată", a declarat, miercuri titularul de la Finanțe citat de antena3.ro.  

Ministerul Finanțelor vrea creșterea pragului de impozitare a pensiilor 

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, miercuri, că sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei și în prezent se fac analize pentru a fi crescut pragul.  

” Lucrurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”, a spus Câciu citat de news.ro 

Anunț pentru românii care vor să cumpere ani de pensie 

Românii care au nevoie de vechime în muncă pentru pensie îşi mai pot cumpăra această vechime până în vara anului 2023, apoi legislația nu mai permite acest lucru. 

Astfel, cei care nu au vechimea necesară în acest moment mai pot cumpăra vechime doar până în luna august a anului viitor inclusiv, adică cei care nu au până la 15 ani vechime, cât prevede legea în prezent. 

În acest moment legislația pentru ieșirea la pensie prevede o vechime minimă de 15 ani în câmpul muncii și 35 de ani pentru pensia de limita de vârstă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net