Moaștele Sf. Ierarh Miron, depuse într-o biserică din Capitală

simeon stalpnicul png
Patriarhul Daniel a sfin╚Ťit moa╚Ötele depuse la Biserica Sf├óntul Miron Patriarhul din Bucure╚Ötifoto:basilica.ro

├Änc─â o biseric─â din Capital─â va fi p─âstr─âtoare a unor moa╚Öte. Preafericitul P─ârinte Patriarh Daniel a sfin╚Ťit racla ce va ad─âposti un fragment din osemintele sfinte ale Sf├óntului Ierarh Miron, Episcopul Cretei, pentru Biserica Miron Patriarhul din Capital─â. ├Än Grecia, el este considerat f─âc─âtor minuni pentru cei f─âr─â speran╚Ť─â.

Biserica care ad─âposte╚Öte racla cu moa╚Öte este situat─â ├«n sectorul 1, pe str. Iani Buzoiani, l├óng─â Parcul Regina Maria ╚Öi cimitirul Sf Vineri ├«n zona Grivi╚Ťa. Cine este Sf├óntul Ierarh Miron? El a tr─âit ├«n perioada 250-350 ╚Öi a fost contemporan cu Sf. Antonie cel Mare.

ÔÇ×S-a n─âscut ├«ntr-un sat ├«n Creta, l├óng─â Cnossos ╚Öi a fost de mic copil foarte milostiv, a f─âcut milostenie din tot ceea ce avea(ÔÇŽ). Sf├óntul Ierarh Miron a f─âcut ├«n timpul vie╚Ťii minuni, dar a f─âcut foarte multe minuni ╚Öi dup─â moarte, p├ón─â ├«n zilele noastre, mai ales ├«n secolul al dou─âzecilea ╚Öi ├«n timpul nostruÔÇŁa povestit patriarhul Daniel conform basilica.ro.

Legendele spun c─â odat─â, a g─âsit pe terenul s─âu, ni┼čte t├ólhari fur├ónd, care ├«┼či umpluser─â sacii de gr├óu ┼či nu puteau s─â-i ridice de pe p─âm├ónt. Iar el, ├«n loc s─â-i bat─â sau s─â le fac─â vreun r─âu, le-a ridicat sarcinile, le-a pus pe umerii acelora cu m├óinile sale ┼či le-a poruncit s─â nu spun─â la nimeni lucrul acela.

ÔÇŁA oprit curgerea unui r├óu, c─âci apa umfl├óndu-se ┼či un b─ârbat av├ónd mare nevoie s─â treac─â de pe un mal pe cel─âlalt, sf├óntul a oprit r├óul ┼či nu l-a l─âsat s─â curg─â p├ón─â ce acel b─ârbat, trec├ónd dincolo, s-a ├«ntors iar─â┼či ├«napoi. Dup─â ce s-a ├«ntors acela, Sf├óntul Miron a trimis toiagul s─âu, poruncind r├óului ca iar─â┼či s─â curg─â ├«n calea saÔÇŁ, este povestit ├«n doxologia.ro.

Moaștele Sfântului Ierarh Miron au fost descoperite în luna mai a anului 2014.

De ce este important─â prezen╚Ťa lucrurilor sfinte ├«ntr-o biseric─â cre╚Ötin─â? ÔÇ×Aceast─â lucrare de ├«mpodobire cu racle con╚Ťin├ónd moa╚Ötele sfin╚Ťilor este o lucrare de cinstire a lui Dumnezeu ╚Öi a sfin╚Ťilor, dar ╚Öi de ├«ncurajare a evlaviei credincio╚Öilor, pentru c─â ajutorul sfin╚Ťilor este cea mai pre╚Ťioas─â sim╚Ťire a harului lui Dumnezeu care se revars─â prin moa╚Ötele, icoanele ╚Öi rug─âciunile sfin╚ŤilorÔÇŁ, a explicat Patriarhul Daniel, potrivit basilica.ro.

 Patriarhul Daniel a amintit și de faptul că primul patriarh al României s-a numit tot Miron, care din botez a primit numele Ilie, fiind născut de sărbătoarea marelui proroc.

Racla a fost construit─â a fost realizat─â manual, la Atelierele Patriarhiei Rom├óne de la M─ân─âstirea Pas─ârea, de maici ÔÇ×foarte r─âbd─âtoare ╚Öi priceputeÔÇŁ, dup─â cum le-a descris patriarhul

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image png
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg