Multe nemulţumiri, aceeaşi «nevoie»

Ultima actualizare:

    Parcul Colţea este  favoritul bărbaţilor (fotografii: Dan Bistriţeanu / Dorin Constanda)
Parcul Colţea este favoritul bărbaţilor (fotografii: Dan Bistriţeanu / Dorin Constanda)

Merg pe lângă ziduri şi privesc atenţi în jur. Unul se lipeşte de clădire iar celălalt stă de şase.

O imagine normală în Piaţa Universităţii: protestatarii îşi fac nevoile. Singura toaletă publică pe o rază de un kilometru de jur împrejur, este în pasajul subteran, dar pentru a pătrunde în incintă, trebuie să stai la o coadă de 30 de minute. Şi asta dacă nu prinzi o pauză pentru curăţenie.

La toaleta din pasajul Universităţii trebui să stai la coadă 30 de minute

simeon stalpnicul png

Este singurul lucru care îi scoate din rânduri pe nemulţumiţii din Piaţa Universităţii. Veteranii protestului din Piaţa Universităţii ştiu deja care sunt locurile cele mai bune pentru a-ţi face nevoile fiziologice, fără să te ia la bătaie jandarmii.

„Gardul fostei ambasade a SUA, străduţa dintre Universitate şi Arhitectură sau Parcul Colţea sunt sigure. În schimb nu te duce să te descarci pe zidurile Teatrului Naţional sau în parcarea de la Inter că te ridică şi nu vrei asta", îl învaţă unul dintre ei, pe un novice aflat la prima zi de miting.

Dintre cei prezenţi la miting puţini fac pe demnii şi pleacă în căutarea WC-urilor ecologice. Este o adevărată aventură pentru că nimeni nu ştie cu exactitate unde sunt.

Două tone de gunoaie pe zi

Două tone de sticle de tot felul, ambalaje, hârtii cu diferite lozinci, beţe, pietre şi chiar haine. Aceasta este „recolta" gunoierilor care fac curat noapte de noapte după ce jandarmii eliberează Piaţa Universităţii.

La doar câteva minute după terminarea protestelor, lucrătorii de la salubritate îşi intră în rol

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

În timp ce protestatarii sunt alergaţi pe străzi, în piaţă zeci de muncitori de la salubritate încep înjurând printre dinţi, să strângă „amintirile" lăsate de nemulţumiţii din piaţă.

simeon stalpnicul png

„De obicei este floare la ureche să faci curat în piaţă dar de la începerea mitingului avem de lucru nu glumă", se plânge Maria în timp ce aşteaptă ascunsă după un stâlp să plece greviştii.

Click! spune

Pentru cei demni şi care vor să îşi facă nevoile ca la carte, dar fără a sta la coada din Pasajul Universităţii, Click recomandă toaletele ecologice cele mai apropiate. Acestea sunt localizate în Piaţa Sf Gheorghe, Piaţa Rosetti, Piaţa Revoluţiei sau dacă aveţi organismul robust Piaţa Romană şi Piaţa Unirii.

Flash News

Opt zile în stradă. Piaţa Universităţii a fost şi ieri plină. Au venit pe rând, întâi 20 de persoane, iar până la închiderea ediţiei erau circa 500 de manifestanţi. S-au alăturat şi profesorii care au pichetat Minsiterul Educaţiei, iar studenţii anunţaseră că vor veni în număr mare, după ora 20.00.Peste 500 de amenzi în toată ţara. Bilanţul jandarmilor în prima săptămână de proteste, la nivel naţional, arată că peste 500 de manifestanţi au primit amenzi pentru tulburarea liniştii publice, 32 dintre aceştia fiind deja cercetaţi penal. Numai joi, în Capitală, 100 de persoane au fost conduse la secţii unde au fost fotografiaţi şi amprentaţi. 16 dintre aceşti au primit amenzi, ei fiind identificaţi de jandarmi ca făcând parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo, Rapid, Steaua şi Ploieşti. Cercetări. Patru jandarmi care au asigurat ordinea şi liniştea publică sunt cercetaţi de procurori pentru violenţele din centrul Capitalei, după ce pe numele lor au fost înregistrate plângeri pentru loviri. Mai mulţi civili sunt cercetaţi în 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Piteşti, iar restul la Bucureşti. Reţineri. Cel de-al doilea protestatar arestat în urma evenimentelor din 15 ianuarie din Piaţa Unirii este Nicu Scurtu (39 de ani), din Ilfov, acuzat de furt calificat în urma spargerii reprezentanţei Vodafone din zonă. Alţi doi tineri reţinuţi de poliţişti pentru aceeaşi faptă sunt cercetaţi în stare de libertate. Încă o săptămână de proteste. Mai multe asociaţii şi sindicate au primit aprobarea să protesteze săptămâna următoare. Asociatia 21 Decembrie 1989 organizează în perioada 23 - 27 ianuarie 2012.Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vor fi zilnic, în perioada 23 - 31 ianuarie, lângă monumentul Leul. În 24 ianuarie, a primit aprobare pentru miting şi marş, de la Piaţa Victoriei, până în faţa TVR, între orele 9,30 şi 17.00. Au fost anunţate 10.000 de persoane. CNS Cartel Alfa şi Asociaţia Aurarilor Roşia Montana organizeaza, în 28 ianuarie 2012, intre orele 11.00-12.15, un miting de protest la sediul Ministerului Mediului, cu circa 5.000 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net