N-am scăpat încă de iarnă: Cod portocaliu de viscol la munte! Ce au anunțat meteorologii pentru celelalte regiuni

Ultima actualizare:

Iarna nu a trecut încă! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări Cod portocaliu şi Cod galben de vânt puternic, sâmbătă dimineaţă, fiind valabile până duminică seara. În zonele montane înalte, vântul va bate cu peste 100 km/h.

Va ninge viscolit la munte (foto: Pixabay)
Va ninge viscolit la munte (foto: Pixabay)

ANM a anunțat că, în perioada 18 februarie, ora 8:00 - 19 februarie, ora 20:00, va fi valabil un Cod portocaliu de vânt puternic, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, în Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla puternic, cu rafale de peste 100 - 120 km/h. În această zonă, va viscoli foarte tare.

Zonele vizate (Foto: ANM)
Zonele vizate (Foto: ANM)

Cod galben de vânt puternic

Totodată, începând de sâmbătă dimineaţa şi până duminică, la ora 20:00, este în vigoare un Cod galben de intensificări ale vântului în nord-vestul, nordul, centrul şi local în sudul şi în extremitatea de sud-est a ţării, unde temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55 - 65 km/h, izolat, 70 km/h.

Până duminică, la ora 20:00, este valabilă o atenţionare Cod portocaliu de vreme rea în zona de munte a judeţelor: Maramureş, Suceava și Bistriţa-Năsăud - la altitudini va ninge viscolit și se va depune un strat gros de zăpadă.

La altitudini de sub 1.700 de metri, este anunțată ploaie, iar  cantităţile de apă vor depăşi 40 - 50 l/mp şi, izolat, 60 - 70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În nordul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe alocuri se vor acumula peste 25 - 35 l/mp. 

Până luni dimineaţa, la ora 10:00, este în vigoare un Cod galben de intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de peste 70 - 100 km/h, la altitudini de peste 1.700 de metri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net