Nicolae Ciucă, despre scumpirea benzinei și motorinei: «Vor fi controlate toate companiile petroliere din România»

Panica a fost instaurată în rândul conducătorilor auto, după ce patronul unei benzinărieii din Beiuş, partener MOL, a vândut miercuri, 9 martie, atât benzina cât și motorina cu 11 lei. Nicolae Ciucă a transmis că se vor face controale.

nicolae ciuca ministrul apararii 2 jpeg

Știrea s-a transmis rapid, astfel declanșându-se o isterie în toată țara. Patronul susține că a fost nevoit să scumpească din cauza prețului ridicat în depozit.

Șoferii au stat ore întregi pentru a alimenta 

Românii au format cozi imense la benzinăriile din toată ţară înainte de miezul nopţii. Sute de şoferi au aşteptat zeci de minute ca să alimenteze cu combustibil mai ieftin.

Premierul anunță controale

Nicolae Ciucă a afirmat, după şedinţa cu şefii mai multor instituţii de verificare şi control, că nu va permite să se profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucraina. NU dorește să se ajungă la ”creşterea nejustificată a preţului la carburanţi”.

Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a-şi proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca, din lăcomie sau alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor”, a afirmat premierul Nicolae CIucă.

Nicolae Ciucă a anunțat că cei care au încălcat legea, vor fi dur sancționați.

Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care înclalcă legea.

România este o ţară sigură, în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să inclusă şi stabilitatea ecomică”, a mai afirmat premierul.

Nicolae Ciucă anunță controale la companiile petroliere din România și asigură că cetățenii sunt protejați, asemenea și mediul de afaceri.

Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja mediul de afaceri şi cetăţeni. Atrag atenţia că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale ţării va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită”, a adăugat premierul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

shutterstock 1833215881 jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
horoscop jpg
cub mircea baniciu png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Arab jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg