Când vor fi relaxate restricțiile. Anunțul premierului Nicolae Ciucă: «Cifrele sunt încurajatoare»

#Coronavirus

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre situația pandemiei în România. Politicianul a mărturisit că autoritățile au în vedere relaxarea măsurilor întrucât în ultimele zile a fost înregistrată o scădere considerabilă a numărului de cazuri de îmbolnăvire. 

Restricțiile ar putea fi relaxate după data de 15 februarie Sursă foto: Profimedia
Restricțiile ar putea fi relaxate după data de 15 februarie Sursă foto: Profimedia

Ultimele date privind evoluția pandemiei în România sunt încurajatoare, potrivit declarațiilor premierului Nicolae Ciucă. Întrebat dacă primăvara aceasta va exista o relaxare a măsurilor, politicianul a răspuns că acest lucru va fi dezbătut după data de 15 februarie, dacă numărul de cazuri înregistrat zilnic rămâne unul scăzut. 

Am avut şi avem discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii. Cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în cursul săptămânii şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete”. „Nu vreau să mă antepronunţ. Am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci, în evoluţia aceasta a infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul Guvernului”, a subliniat Nicolae Ciucă. 

Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia
Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia

Ziua de marți, folosită ca punct de referință

Premierul Nicolae Ciucă a menționat că numărul de îmbolnăviri înregistrat marți, 8 februarie a fost mai mic decât cel de săptămâna trecută. A folosit ziua de marți ca punct de referință pentru că luni în general sunt raportate mai puține cazuri întrucât în timpul weekendului au loc mai puține testări anti-covid la nivel național.

Politicianul a subliniat că de aproximativ o săptămână numărul cazurilor a început să scadă, iar acest lucru reprezintă un scenariu optimist.

Și cercetătorii de la la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca sunt de părere că valul cinci al pandemiei începe să "dea semne de oboseală" și să nu se manifeste cu aceeași intensitate. 

Numărul pacienților internați la ATI este în scădere

Grupul de Comunicare Strategică a oferit date optimiste în cadrul ultimului bilanț. Potrivit raportului de miercuri, 9 ianuarie, numărul paciențilot internați în secțiile de Terapie Intensivă se află pe o pantă descendentă. În scădere este și numărul copiilor care au necesitat îngrijiri medicale în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. 

  Poți urmări știrile Click! și pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net