Valul cinci al pandemiei, ultimul de amploare. Mesajul doctorului Emilian Imbri

Ultima actualizare:

Specialiștii în domeniul sănătății au început să discute deja despre valul cinci al pandemiei.

Fostul manager al Spitalului Victor Babeș crede că vulnerabilii nevaccinați vor devenit victime în valul 5. Cu toate acestea, el este de părere că valul cinci va fi ultimul de amploare, iar celelalte care vor urma nu vor reprezenta altceva decât "mici replici". 

Doctorul Emilian Imbri
Doctorul Emilian Imbri

Specialiștii români susțin că valul 5 al pandemiei COVID, cel ce va fi provocat de mutația Omicron, va debuta în luna ianuarie. Ministrul sănătății Alexandru Rafila a declarat că e posibil să asistăm la o creștere semnificativă a cazurilor de infectare chiar mai repede de 15 ianuarie.

Fostul manager al Spitalului Victor Babeș este de părere că lipsa de curaj a autorităților în fața valului cu numărul cinci va genera, din nou, un număr considerabil de victime. 

Doctorul Emilian Imbri afirmă că noul val va fi unul mai amplu decât cel provocat de varianta Delta, iar tergiversarea adoptării Certificatului Verde reprezintă un alt punct negativ în lupta cu noul coronavirus. 

Varianta Omicron, mult mai contagioasă în comparație cu varianta Delta Profimedia
Varianta Omicron, mult mai contagioasă în comparație cu varianta Delta Profimedia

Întrebat cum crede că va evolua pandemia în România în perioada sărbătorilor, medicul a oferit un răspuns complex. "Este clar că această mutație este mai contagioasă, deci vom avea mai multe infectări, dacă luăm în calcul faptul că toți suntem expuși, indiferent că vorbim de vaccinați, nevaccinați sau trecuți prin boală. Chiar și în cazul în care Omicron este cu 40% mai puțin agresiv decât Delta, vom avea multe persoane care vor ajunge în spital din cauza numărului de mare de infectați. Este matematică pură. Iar România are nevaccinată 60% din populația vulnerabilă, persoanele vârstnice și cei cu boli cronice. Nu va fi bine deloc", a afirmat Emilian Imbri. 

Cu toate acestea, medicul Emilian Imbri este optimist și susține că valul cinci va fi ultimul de amploare. "Eu cred că valul Omicron va fi unul urât, dar ultimul de amploare. După el vor urma valuri mai mici, ca replicile de după cutremur. Va deveni o epidemie sezonieră", a concluzionat medicul.

Specialiștii de peste Ocean: 2022 ar putea aduce sfârșitul pandemiei

Cu toate că, Omicron va fi prezent peste tot, iar riscul de contaminare pe care îl prezintă este unul mai ridicat, specialiștii cred că este ultima mutație pe care o va suferi coronavirusul. 

Anthony Fauci, epidemiolog american, este convins că această pandemie nu va continua la nesfârșit. Cazurile de îmbonăvire sunt în creștere, ca urmare a apariției variantei Omicron, însă acesta este de părere că valul pandemic generat de noua tulpină ar putea fi un prilej pentru ca oamenii să se vaccineze. 

Specialiștii sunt oprimiști pentru anul 2022. Consideră că pandemia va fi ținută sub control
Specialiștii sunt oprimiști pentru anul 2022. Consideră că pandemia va fi ținută sub control

De asemenea, în anul care urmează omenirea va mai avea două noi arme în lupta contra coronaviruslui, pe lângă vaccinurile anti-COVID. Oamenii de știință au dezvoltat două medicamente cu administrare orală: Paxlovid şi Molnupiravir, recomandate persoanelor din categoriile de risc. Pastilele promit să reducă riscul de spitalizare şi deces cu 70 până la 90%.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net