Nicușor Dan, anunț de ultimă oră despre centrala de apartament: „Va fi interzisă!”

Ultima actualizare:

Mai bine de o săptămână, din cauza unei avarii majore, aproximativ jumătate din apartamentele conectate la sistemul de termoficare al Capitalei au rămas fără apă caldă. Primarul orașului București, Nicușor Dan, a anunțat că se lucrează la modernizarea acestuia.

Oamenii au stat mai bine de o săptămână fără apă caldă, din cauza unei avarii majore / Foto: Freepik
Oamenii au stat mai bine de o săptămână fără apă caldă, din cauza unei avarii majore / Foto: Freepik

Din cauza unei avarii majore, oamenii au stat mai bine de o săptămână fără apă caldă. Marți (9 mai), primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că se lucrează la modernizarea sistemului de termoficare care va funcționa „rezonabil pentru oameni” în 2-3 ani, dar rețeaua va fi refăcută complet în 10 ani. De asemenea, el îi încurajează pe oameni să renunțe la centralele de apartament dacă au în plan să își pună.

„Am avut 4-5 zile de probleme generate de o avarie la CET sud, s-a rezolvat, azi 95% din blocuri au apă caldă”, a spus acesta, relatează Antena3.ro.

Totodată, el a precizat că se lucrează la modernizarea rețelei de termoficare și că acum se pot accesa fonduri pentru acest lucru. „Când o să avem toată rețeaua de care nu ne-am ocupat 30 de ani refăcută complet? Probabil că în 10 ani. Dar o funcționare rezonabilă pentru oameni, în 2-3 ani”, a mai adăugat acesta.

Nicușor Dan: „Va fi interzisă la un moment dat”

În aceste condiții, primarul a declarat că el nu dă sfaturi nimănui, întrebat dacă este cazul ca bucureștenii să-și instaleze centrale de apartament: „Nu dau sfaturi nimănui. Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumătate din blocurile din București.

Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550.000 de familii să treacă brusc pe centrale cu gaz, pentru că una e să ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la înălțimea la care trăim și alta e să ai patru mari CET-uri la marginea orașului, calculate astfel încât fumul să nu se ducă spre cetățeni (...). Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”, a mai declarat acesta, potrivit sursei menționate.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net