Noi descoperiri în România în ancheta „droguri în școli”. Unde au fost făcute rețineri

Ancheta „droguri în școli” continuă. După ce între 20 și 24 martie au fost făcute rețineri și percheziții în București, Timișoara, Iași, Cluj, Suceava acum ancheta se concentrează în județul Bacău. Procurorii DIICOT din Bacău au prins zilele trecute mai mulți elevi care vindeau hașiș chiar colegilor 

Hașiș
Pliculețele cu hașiș pleacă de la 100 de lei. Foto: adevarul.ro

Perchezițiile au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. În urma lor, șase suspecți între care patru elevi de 17 și 18 ani au fost duși pentru audieri la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Conform unor surse din anchetă, în perioada februarie – martie 2023, mai multe persoane, inclusiv elevi ai unor unități de învățământ de pe raza municipiului Bacău, au comercializat droguri de risc (hașiș) consumatorilor, inclusiv minori, din municipiul Bacău și localitățile învecinate. 

Cât costă hașișul?

Gramul de haşiş costă 100 de lei iar cine nu îşi permite să cumpere un baton ce poate ajunge la mai mult de 1.000 de lei, se limitează la ţigări cu 30 de lei bucata. Consumatorii mai săraci se limitează la canabis cu 50 de lei gramul.

Comunicatul DIICOT  

„La data de 30.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Serviciul Teritorial Bacău împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza județului Bacău, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, se arată în comunicatul DIICOT Botoșani preluat de g4media.ro.

Ancheta „droguri în școli” începută pe 20 martie la București

Șapte persoane au fost audiate după noi percheziții efectuate marți în București, în dosarul „droguri în licee” potrivit adevarul.ro. Față de două dintre ele judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă. Față de alte cinci persoane s-a luat măsura controlului judiciar, măsură contestată de procurorii DIICOT, care coordonează ancheta.  

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate aproximativ 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină şi comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci mărunţitoare mecanice, patru cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM şi suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activităţi de trafic de droguri.   

Procurorii susțin că, din septembrie 2022, membrii grupului au vândut droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net