Operațiunea Meduza, cel mai mare dosar de trafic de droguri din școli! Ce spun profesorii

Ultima actualizare:

Zeci de percheziții au fost făcute, zilele acestea, de ofițerii anti-drog. În Suceava și Bacău, au fost găsite peste patru kilograme de stupefiante. Autoritățile au tras un semnal de alarmă și au declarat că tot mai mulți elevi au căzut în plasa dealerilor. Profesorii spun că, de multe ori, părinții sunt în mare parte vinovați pentru că își apără copiii, în loc să ia măsuri radicale.

Prinși cu droguri la școală Foto: DIICOT
Prinși cu droguri la școală Foto: DIICOT

Unde erau ascunse drogurile

20 de suspecţi din Bacău au fost ridicați în zori de trupele speciale, scrie Observatornews.ro. Vindeau canabis şi amfematină în mai multe licee din oraş şi localităţile limitrofe, spun anchetatorii. Acasă la ei, ofiţerii anti-drog au găsit stupefiante ascunse în borcane și în congelatoarele frigiderelor, plus bani şi cântare folosite de traficanţi ca să porţioneze marfa clandestină.

În judeţul Suceava, anchetatorii au găsit aproape patru kilograme de droguri care urmau să fie vândute în şcoli. Investigaţia a pornit din Bucureşti, unde 20 de elevi şi studenţi au fost duşi la audieri acum două zile, bănuiţi că distribuiau narcotice în licee. Doi elevi au fost arestaţi. 

Ce spun părinții elevilor

La percheziţiile din casele adolescenţilor, investigatorii au găsit dovezi trecute, parcă, cu vederea de părinţi. Adulţii refuză de multe ori să vadă adevărul, crede Andreea Bodea, directoarea colegiului Ion Luca Caragiale din Bucureşti, care apare în anceta anti-drog ca punct de desfacere. Profesoara s-a lovit de un zid când a chemat-o pe mama unei eleve care se drogase în toaleta şcolii.

,,Am chemat-o pe mama în secunda doi, i-am povestit. Şi răspunsul mamei a fost: Aveţi ceva cu copilul meu, aveţi vreo dovadă? Poate se parfuma, poate se gândea, poate vorbea la telefon. Nu aveţi nicio dovadă, vă dau în judecată", a declarat profesoara pentru Observatornews.ro.

Doi deputaţi PSD au depus toamna trecută în Parlament o lege pentru testarea antidrog prin controale inopinate în școli, la cererea directorilor sau a inspectorilor şcolari, cum se întâmplă şi în Marea Britanie şi Statele Unite. Comisiile de specialitate au respins, însă proiectul.

Caz recent de elev român prins cu droguri în Macedonia 

Un elev de 17 ani, care învaţă la un liceu din Deva, a fost prins cu droguri asupra lui în timp ce se afla în Macedonia de Nord, alături de alţi tineri, în cadrul unui program Erasmus. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a declanşat o anchetă în acest caz.

Anul trecut, poliţiştii şi procurorii au capturat peste o tonă de droguri în România. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net