Elev din Deva, prins cu droguri în altă țară, în timp ce participa la un program Eramus. Cum a fost descoperit

Ultima actualizare:

Un elev din Deva a fost prins în Macedonia de Nord cu droguri asupra lui. Acesta participa acolo la un program Erasmus. În tot acest timp, în țară sunt organizate ample percheziții pentru capturarea unor rețele care vând droguri în incinta școlilor. 

Elevul a fost prins cu droguri în Macedonia de Nord Foto: Poliția Română
Elevul a fost prins cu droguri în Macedonia de Nord Foto: Poliția Română

Un elev de 17 ani, care învaţă la un liceu din Deva, a fost prins cu droguri asupra lui în timp ce se afla în Macedonia de Nord, alături de alţi tineri, în cadrul unui program Erasmus, scrie Observatornews.ro. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a declanşat o anchetă în acest caz.

,,A fost numită o comisie care va analiza acest incident nefericit. Va trebui să punem un accent mai mare pe activitatea de prevenţie în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vom colabora cu Centrul Judeţean Antidrog pentru recomandările necesare, iar elevul va trebui ajutat să depăşească acest moment", a declarat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie. 

Cum au fost găsite drogurile

Potrivit primelor date, elevul făcea parte dintr-un grup de 12 tineri selectaţi din judeţul Hunedoara pentru a lua parte la un program Erasmus la Skopje, în Macedonia de Nord. Tânărul este elev la Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Deva, iar selecţia tinerilor care au luat parte la acest program a fost efectuată prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara.

Drogurile au fost descoperite de cele două profesoare care însoţeau grupul de elevi, iar ulterior a fost oprită participarea la derularea programului Erasmus şi s-a solicitat întoarcerea acasă a tinerilor.

Elevul în cauză a fost audiat, însă de autorităţile din Macedonia de Nord, a precizat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie. Tinerii au ajuns acasă în siguranţă, marţi noaptea, ancheta derulată în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul, a mai menţionat reprezentantul IŞJ Hunedoara. 

Elevii țineau drogurile în borcane sau în congelator

Între timp, în ţară operaţiunea Meduza, cea mai mare anchetă privind traficul de droguri din școli, se extinde. Procurorii au descins miercuri şi în alte judeţe ale ţării, precum Bacău, Suceava, Cluj şi Timiş. Şi aici, cei mai mulţi dintre traficanţi sunt elevi care ţineau drogurile ascunse în casă, în borcane sau chiar în congelator. În Capitală, două persoane au fost deja arestate. Părinţii fac un apel către autorităţi să ia măsuri urgente. 

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
papusar shutterstock jpg
par pisica covor jpeg
cuplu jpg
ceai freepik jpg
bigfoot 00 00 03 433 png
cerneala pete png
image
actualitate.net