Noi reguli pentru cei care își vând mașinile sau casele. „Ești obligat! E considerată a nu fi o tranzacție ocazională”

Au apărut reglementări noi privind vânzarea imobilelor sau a autoturismelor pentru cei interesați.  Cosmin Dumitrascu, un expert contabil, a oferit clarificări cu privire la aspectele de care românii ar trebui să țină cont în cazul în care doresc să vândă mai multe proprietăți sau mai multe autovehicule în decursul unui an.

Regulile pentru cei care-și vând casele și mașinile s-au schimbat / foto: Pixabay
Regulile pentru cei care-și vând casele și mașinile s-au schimbat / foto: Pixabay

Regulile sunt obligatorii pentru cei care depășesc vânzări de 300.000 de lei pe an

În conformitate cu noile reglementări, atunci când o persoană fizică vinde mai mult de un imobil sau autoturism pe parcursul unui an și depășește o sumă totală de 300.000 de lei în vânzări, aceasta este obligată să se înregistreze în mod imediat ca o entitate comercială, în ceea ce privește TVA-ul.

Această cerință se aplică de îndată ce a doua vânzare depășește această sumă. În ceea ce privește impozitarea, orice tranzacție care depășește limita de o singură tranzacție pe an este considerată ca fiind continuă, nu ocazională.

Cosmin Dumitrascu a exemplificat aceste reglementări prin intermediul activității celor care cumpără și revând automobile. Ministerul Finanțelor Publice a decis să fragmenteze și să condiționeze aceste tranzacții, având în vedere această practică.

În ceea ce privește obligația de înregistrare la Administrația Finanțelor Publice, Dumitrascu a subliniat că atunci când suma încasată din a doua vânzare a unui imobil depășește 300.000 de lei, proprietarul este obligat să se înregistreze la această instituție.

Ce reguli se aplică celor care vând imobile în mod privat

În plus, pentru cei care vând imobile în mod privat, Dumitrascu a precizat că dacă o persoană a achiziționat un imobil pentru a-l revinde și suma încasată din a doua vânzare depășește 300.000 de lei, aceștia trebuie să se prezinte la Administrația Finanțelor Publice la care sunt arondați cu numărul lor personal de identificare fiscală (CNP) și să se înregistreze în scopuri de TVA, din cauza depășirii acelei sume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net