Ilie Dumitrescu a scos la vânzare „Hanul cu Tei” din Centrul Vechi! Cere pe el o sumă imensă

Ultima actualizare:

Ilie Dumitrescu se descotorosește de „Hanul cu Tei” din Centrul Vechi. Fostul fotbalist a scos la vânzare celebrul han prin intermediul unei firme de specialitate. Suma cerută pentru a parafa vânzarea este una exorbitantă. 

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu (55 de ani) a cumpărat, în 2004, o clădire istorică din Centrul Vechi al Capitalei și a transformat-o într-una dintre cel mai mari galerii de artă din țară. 

Stabilimentul „Hanul cu Tei” este situat pe strada Lipscani nr. 63-65 și a fost construit în 1833. Hanul a fost transformat și modernizat de-a lungul vremii, fiind  dedicat, mai nou, evenimentelor de tip corporate şi celor private, pe care le găzduieşte în trei mari zone - centru de conferinţe, recepţia-foyer şi salonul de evenimente.

Ilie Dumitrescu cere 1.650.000 de euro pe „Hanul cu Tei”

Recent, clădirea-simbol din Centrul Vechi al Bucureștiului a fost scoasă la vânzare, prin intermediul firmei Romanian Sotheby's International Realty, iar prețul pe care-l cere fostul internațional pe întreaga afacere este de 1.650.000 de euro. 

„Salonul de evenimente păstrează accente ale trecutului prin candelabre somptuoase, capiteluri reinterpretate şi piesele de boiserie ce încapsulează rafinamentul de tip old school

Sala este deservită de o bucătărie proprie. Cea care păstrează farmecul vechiului han este curtea interioară, prin uşile pe care micii comercianţi le ţin deschise.

Cândva aici erau tei maiestuoşi care umbreau curtea, numele proprietăţii venind de la ei. Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu şi Ştefan Popovici sunt cei care au construit în 1833 acest han, având deja prăvălii pe terenul pe care l-au extins cumpărând de la vecini”, se arată în descrierea stabilimentului, realizată de cei de la Romanian Sotheby's International Realty.

Ilie Dumitrescu: „Așa am intrat eu în artă. N-am spus că mi-am dorit!”

„Hanul cu Tei” a fost construit în anul 1833 pe locul unor foste prăvălii, de către Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu și Ștefan Popovici. Mai apoi, acesta a fost împărțit de proprietari, fiecare luând câte 14 prăvălii și câte 2 magazii. 

În 1837, Ștefan Popovici a vândut două dintre prăvălii pentru a achita unele datorii, care mai apoi au fost vândute în mai multe rânduri.

În anul 2004, „ Hanul cu Tei” a fost achiziționat de Ilie Dumitrescu, care a transformat clădirea într-un centru de conferințe și o sală de evenimente. 

Tot hanul era o consignație, acolo era tot ce se confisca înainte de Revoluție! Toți deponenții veneau cu obiecte de artă, tablouri, mobilă, covoare, bijuterii, diamante, briliante, lustre.

Acolo veneau dacă cineva voia să vândă ceva. Era o consignație care avea un nume deja clădit în zona asta. Îmi zice: <<Dom'le, dă-mi un euro avans>>.

Îi zic: <<Nu-ți dau un euro avans, îți dau 25.000 de euro avans dacă vrei>>. 

Am făcut actele în două săptămâni și ăsta-mi spune: <<Bă, vrei să cumperi privat sau nu mai plătești TVA-ul și preiei tu societatea, cu toată activitatea?>> 

Și eu preiau activitatea, cu societatea, cu clădire. La pachet! Așa am intrat eu în artă. N-am spus că mi-am dorit! Mi-a luat un an, doi, să înțeleg, să cunosc oameni”, a explicat Ilie Dumitrescu cum a ajuns să preia în 2004 afacerea Hanul cu Tei, la podcastul „Profu' de Sport”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alina Puscas Foto Antena 1 jpg
helena christensen instagram jpg
g cristea facebook jpg
andreea balan victor cornea colaj instagram jpg
banner denise rifai catalin botezatu png
Dan Negru e plin de surprize
banner  Sanziana Buruiană png
bonnie blue instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net