Noua ofertă a Guvernului pentru profesori! Venit net de 4000 de lei în două tranșe

Guvernul a anunţat marţi după discuțiile cu liderii sindicatelor din învățământ noua ofertă pentru rezolvarea grevei din domeniul Educației. În urma negocierilor cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria salariaților din categoria personalului didactic și nedidactic li s-a oferit asigurarea unui venit net de 4000 de lei în două tranșe și celor din categoria personalului nedidactic un venit net de 1500 de lei în două tranșe.  

Greva din învățământ a intrat în a doua săptămână
Peste 15.000 de profesori au spus „nu” ultimei oferte a Guvernului.Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat sindicatelor din învățământ  privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învăţământ la nivelul salariului mediu brut pe economie, prin semnarea unui acord, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

Ce oferă Guvernul Ciucă salariaților din învățământ 

”În privinţa solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educaţie, până la intrarea în vigoare a noii grile (…) au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic şi didactic auxiliar să fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranşe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic un venit net de 1.500 lei, în două tranşe, începând cu luna iunie”. 

Ce a anunțat Guvernul Ciucă după negocieri 

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii liderilor sindicatelor din Educaţie. În cadrul dialogului, la care a participat şi ministrul Educaţiei, doamna Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învăţământ.  

În privinţa majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanţiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învăţământ la nivelul salariului mediu brut pe economie”, a anunațt Guvernul printr-un comunicat remis news.ro 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net