Noua păcăleală pentru turiștii români care merg în Grecia. Cum au fost țepuiți la tavernă: „Se practică metoda”

Thassos este destinația preferată a multor români. Unii cunosc deja foarte bine locurile, știu la ce să se aștepte, în timp ce pentru alții poate fi vorba despre o primă călătorie. Iată cum a ajuns să fie înșelată o româncă. 

Noua păcăleală pentru turiștii români care merg în Grecia
Noua păcăleală pentru turiștii români care merg în Grecia

Probabil insula preferată a turiștilor români, Thassos este și printre cele mai ușor accesibile insule grecești. Este destinația perfectă pentru cuplurile care vor să stea la plajă și să se bucure de peisajele incredibile. 

Recent, o româncă, plecată în concediu în Thassos, a povestit că a mâncat la o tavernă acolo și că s-a trezit cu o notă de plată care i-a depășit așteptările, după cum a scris pe Facebook.

Ce a scris românca pe grupul de Facebook

„Am fost astăzi in Aliki. Nu m-a dat pe spate plaja, mai ales ca sunt destul de înghesuite șezlongurile. În fine, nu asta e ideea. La prânz am mâncat la tavarna/ terasa la care stăteam pe șezlong. Ne-au dat meniu, însă ne-au propus o porție de pește proaspăt. Toate bune și frumoase. A venit peștele, mare, ce este drept. Nota la final: 60 de euro porția.

Am înțeles apoi de la alți turiști că se practică metoda asta acolo. Peștele nu este în meniu, să îi poți vedea prețul. Greșeala noastră a fost că nu am întrebat, însă am înțeles că oricum ei spun prețul la 100 g și apoi te trezești cu nota de stele Michelin. Am scris asta aici pentru cei ce ajung acolo, să știe la ce să se aștepte", a scris românca pe grupul Forum Thassos. 

Ce a povestit un alt român 

Un alt bărbat, plecat în Grecia, a scris pe pagina de Facebok: „În Grecia, există o practică, la majoritatea tavernelor, în momentul în care te-ai așezat la masă, vine un chelner, îți schimbă eventual acea față de masă din hârtie, apoi îți aduc pe masă apă și probabil pâine, mulți consideră că sunt din partea casei, dar nu sunt, le regăsiți la final pe nota de plată/bonul fiscal. Lămuriți chelnerul, spuneți că nu le vreți, sau, dacă le vreți asumați-vă costurile lor, lucrurile clare de la început fac prietenia lungă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net