Noutăți de la pasajele rutiere Berceni și Olteniței, construite peste Șoseaua de Centură a Capitalei

Vești bune pentru șoferi! Încă două pasaje construite peste Centura Capitalei sunt aproape gata și în curând se va putea circula pe ele. Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructura au anunțat că Pasajul Olteniței va fi gata la 1 mai iar Pasajul Berceni în iunie. Ambele sunt construite sub formă de giratorii suspendate.

Pasajul Olteniței
Pasajul Olteniței va fi gata cel târziu la 1 mai. Foto: proinfrastructura.ro

În prezent sunt în lucru trei pasaje rutiere de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei: pasajele Berceni și Olteniței sunt aproape gata, iar la Pasajul Cernica lucrările au fost reziliate cu o firmă italiană care nu a reușit să se mobilizeze în șantier timp de doi ani.

Lucrările la ambele pasaje au început în martie 2019 și trebuiau terminate anul trecut. Ambele pasaje sunt parte a proiectului Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere de lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Capitalei-tronsonul de Sud, intre A2 km 23+600 și A1 km 55+520

Pasajul Olteniței, gata la 1 mai 

În circa două săptămâni ar trebui să fie gata și chiar dat în trafic Pasajul Olteniței, spun specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură care urmăresc toate șantierele importante din acest domeniu în România. Aceștia au realizat o analiză a stadiului celor două șantiere și au estimat termenele la care vor fi gata.

Finalizarea Pasajului Olteniței va fi practic prima inaugurare majoră din 2023 a unui proiect de infrastructură în România. „Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, se află pe ultima sută de metri.

Antreprenorul, firma italiană Itinera, poate fi gata cu deschiderea circulației în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomerația de 1 Mai!”, este concluzia celor de la Asociația Pro Infrastructura în urma ultimei vizite pe șantier.

Șantier Pasaj Berceni
Pentru Pasajul Berceni constructorul se luptă să rezolve întârzierile. Foto: Fcb Irinel Scrioșteanu

Pasajul Berceni gata în iunie 

Pasajul Berceni realizat peste intersecția DNCB-DJ401/Șos. Berceni nu va fi terminat așa cum au promis mai marii de la Ministerul Trasnporturilor și Compania Națională Administrarea Infrastructurii Rutiere în această lună. Motivul?

Mai multe bâlbe și poticneli înregistrate pe șantier ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori, asocierea firmelor românești Trameco și Erbașu. Totuși și aici realizarea investiției este pe ultima sută de metri și specialiștii asociației estimează drept iunie termenul inaugurării. Termenul de iunie a fost impus imperativ constructorului și de Ministerul Transporturilor.

Ce trebuie să știi despre Pasajul Olteniței 

Conform proiectului, zona pasajului a fost amenajată sub forma de nod rutier care începe la km 29+500 și se termina la km 33+190 pe Centura Capitalei și include și sensul gratoriu de la km 35+450. Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termină cu un sens giratoriu (pe directia București) și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcția Oltenița).

Pasajul Berceni
Pasajul Berceni va fi gata în iunie promite Ministerul Transporturilor. Foto: Fcb Irinel Scriosteanu

Ce trebuie să știi despre Pasajul Berceni 

Cpnform proiectului, în cazul Pasajului Berceni este vorba de amenajarea unui nod rutier pe Centura București – DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600. Acesta este sub forma de sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zonă. În ceea ce privește desfășurarea investiței pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția București și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția Berceni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net