Pasajul rutier suprateran de la Berceni supranumit OZN-ul va fi gata în aprilie

Pasajul rutier suprateran de la Berceni realizat peste Șoseaua de Centură a Capitalei sub formă de sens giratoriu va fi gata la sfârșitul lunii aprilie. Lucrările la Pasajul Berceni sunt acum realizate în proporție de 80 la sută, au început în vara anului 2020 și ar fi trebuit finalizate în 24 de luni. Recepția a fost amânată de mai multe ori și a fost chiar demolată o rampă a pasajului. 

Pasajul Berceni trebuie dat în trafic într-o lună
Pasajul Berceni este cel mai mare giratoriu care va fi construit peste Centura Capitalei

Ultimul bilanț al lucrărilor de pe șantier a fost făcut zilele trecute de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Astfel el a declarat după o vizită pe șantier că a început realizarea hidroizolației pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni și se află în curs de finalizare montarea parapetului pietonal pe toate cele 6 rampe de acces ale pasajului. 

Ce trebuie să știți despre Pasajul rutier suprateran Berceni 

Pasajul suprateran Berceni este realizat sub formă de giratoriu la intersecția Centura Capitalei-DJ 401 spre satul Berceni. Proiectul mai prevede și lărgirea la patru benzi a Centurii Capitalei între între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520) 

Lucrările erau estimate a costa 30,5 mil euro, au început acum trei ani și ar fi trebuit să dureze 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție). Termenul a fost depășit din mai multe motive printre care realizarea greșită a unei rampe (nr. care a și fost demolată) și probleme în ceea ce privește aprovizionarea pe șantier. 

Stadiul lucrărilor la Pasajul Berceni 

-Se află în curs de finalizare turnarea stratului de balast în zona de sub pasaj  

-Continuă finisarea inelului central al pasajului, a rampei de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni şi a rampei de urcare/coborâre spre și dinspre București.  

-Continuă lucrările de armare, cofrare și betonare a grinzii de parapet atât pe inelul central, cât și pe toate rampele de acces ale pasajului. 

-Continuă montarea parapetului pietonal pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.  

-Continuă montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni. Se execută lucrări de armare a grinzii de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.  

-Se execută lucrări de turnare a betonului de umplutură pe rampele de urcare și coborâre dinspre și spre Popești-Leordeni, precum și lucrări de turnare a stratului de BAP16 (beton asfaltic).  

-Continuă consolidarea suplimentară a terenului de fundare prin forarea, armarea și turnarea piloților toată zona demontată. Au fost executați aproximativ 80% din totalul de 310 piloți.  

-Se execută lucrări de armare, cofrare și turnare fundație aferentă grinzii de rezemare a plăcilor de racordare în zona căii ferate de la Remat București, precum și lucrări de armare a grinzii de rezemare.  

-Continuă lucrările de modernizare a pasajului de cale ferată din zonă 

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net