Când va fi deschis pasajul Berceni de pe Centura Capitalei? Promisiunea Ministerului Transporturilor

Ultima actualizare:

Pasajele rutiere din zona sudică a Bucureștiului sunt unele dintre cele mai așteptate lucrări de infrastructură la care visează șoferii nevoiți să tranziteze Șoseaua de Centură prin acea zonă.

Promisiunea unui secretar de stat

Pasajul Domnești, așteptat de zecid e ani, de soșerii nevoiți să piardă timp prețions în ambuteiajele de pe Centura Capitalei a fost inaugurat, recent, iar traficul pare să dea semne de fluidizare. Încă nu sunt date în folosință toate benzile carosabile, iar șoferii încă nu au deslușit care sunt direcțiile bune de urmat, atunci când trec prin zonă. Așa că mulți preferă să circule tot pe vechiul traseu, pe sub pasaj, ajungându-se la blocaje. Dar lucrurile se vor regla, în timp.

Așadar, alte două pasaje sunt așteptate cu nerăbdare de șoferi, ambele situate tot în zona de sud, în alte două puncte cunoscute pentru ambuteiaje: IMGB-Berceni sau Popești Leordeni-Oltenița.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a publicat noi imagini de pe șantierul pasajului Berceni de pe Centura Capitalei. Potrivit acestuia, termenul la care va fi dat în trafic este aprilie 2023. 

Se lucrează la armarea, cofrarea și turnarea betonului aferent plăcii de suprabetonare pe inelul central și pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni. Se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea zidului de gardă la culeea 1 (București) și culeea 2 (Berceni). Continuă montarea rosturilor de dilatație pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, precum și pe inelul central al pasajului.

Continuă montarea lisei prefabricate pe rampa de coborâre spre Jilava și pe rampa de urcare dinspre Jilava, precum și armarea, cofrarea și betonarea grinzii de parapet pe cele două rampe menționate anterior. Continuă montarea parapetului pietonal pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni și rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.”, a transmis Ionel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, se lucrează la așternerea asfaltului de protecție a hidroizolației pe rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni. „Având în vedere sincopele întâmpinate în desfășurarea lucrărilor într-un ritm susținut, precum și faptul că anumite etape nu pot fi scurtate pe timp de iarnă în așa fel încât să nu existe niciun risc asupra calității lucrărilor, termenul la care va fi dat în trafic pasajul Berceni este aprilie 2023”, a promis Scrioșteanu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net