Când vom circula normal în jurul Capitalei?!

Centura Capitalei este un coşmar pentru şoferi! Când spui că mergi pe centură ca să eviţi aglomeraţia din oraş, nici nu ştii ce te aşteaptă. Dacă în partea de nord se circulă binişor, sudul este infernal, mai ales că acolo se lucrează la mai multe noduri rutiere la principalele ieşiri: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. Dar iată care este stadiul lucrărilor!

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, în acest weekend, noi imagini spectaculoase de pe şantierul pasajului Berceni. „Mobilizare bună a antreprenorului la pasajul Berceni”, a transmis Ionel Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook, oferind detalii tehnice înţelese doar de inginerii constructori.

Citeşte şi: Trenul metropolitan. Opt tronsoane de cale ferată vor înconjura Capitala pentru a debloca traficul

Conform acestuia, continuă şi lucrările de realizare a infrastructurii drumului agabaritic, care va face legătura între Şoseaua Berceni şi Centura Bucureştiului.

„Acum se montează elementele prefabricate la trecerile la nivel cu calea ferată aferentă Centurii feroviare a Capitalei. Continuă lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureştiului, la patru benzi, spre Jilava”, a mai transmis sursa citată lăsând să se înţeleagă cu mândrie că lucrurile merg conform planului. 

Pasajul Domneşti. Cel mai avansat nod rutier peste Centură
Pasajul Domneşti. Cel mai avansat nod rutier peste Centură

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în folosinţă după cel de la Domneşti, care e şi cel mai avansat. „Aşa cum am promis, în maximum doi ani, vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din septembrie 2021.

Citeşte şi: Atenție șoferi! Încep lucrări de reabilitare a Podului de la Cernavodă

Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu conform adevarul.ro. 

Pasajul Popeşti-Leordeni. S-a montat inelul central
Pasajul Popeşti-Leordeni. S-a montat inelul central

Vineri, oficialul a oferit şi câteva informaţii despre lucrările la Pasajul Olteniţei –Popeşti Leordeni. Conform sursei citate, şi aici lucrările sunt avansate, au fost montate şi racordările către rampele de urcare/coborâre spre şi dinspre Berceni.

De asemenea, continuă realizarea infrastructurii pentru dublarea la 4 benzi a DN4 spre Olteniţa, precum şi lucrările pentru dublarea la 4 benzi a Centurii Bucureştiului spre Berceni, unde pe primul km a fost şi turnat asfaltul pentru devierea traficului. Ceea ce va ajuta foarte mult la fluidizarea traficului!

S-au turnat primii metri de asfalt pe Autostrada 0

Au început lucrările pe Autostrada Bucureşti
Au început lucrările pe Autostrada Bucureşti

Joia trecută s-au turnat primii metri de asfalt pe Autostrada Bucureştiului. Potrivit oficialului, este vorba despre un tronson experimental în zona oraşului Măgurele, care va fi supus tuturor testelor necesare pentru a vedea dacă se respectă parametrii de calitate.

De asemenea, la pasajul peste viitoarea cale ferată din zona localităţii 1 Decembrie, s-au montat toate grinzile, iar săptămâna viitoare va începe realizarea armăturii plăcii de suprabetonare. La podul peste râul Sabar au fost montate grinzile pe prima dintre cele două deschideri ale acestuia.

Autostrada de Centură Bucureşti A0 va avea o lungime totală de 101 km şi este parte a unui uriaş proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac - Arad - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti – Constanţa. Din toamna anului 2020 se lucrează pe toată lungimea Lotului II al A0Sud (Bragadiru, Măgurele, Dărăşti, 1 Decembrie, Vidra şi Cornetu). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net